- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Bosna i Hercegovina je ozbiljna nevolja

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska slobodarska ideja, da njeno rukovodstvo ne želi nikakve sukobe i da traži samo ono što joj je Dejtonskim sporazumom dato.
„Sve moje političke odluke usmerene su na Republiku Srpsku“, rekao je Dodik za RTRS.
On je istakao da se oduzimanjem nadležnosti i imovine Republike Srpske poništava Dejtonski sporazum, te da Republika Srpska to ne prihvata.
„Bosna i Hercegovina je ozbiljna nevolja, pogotovo za nas“, rekao je Dodik i dodao da BiH nema ideju opstanka i da je održava isključivo međunarodni faktor.
On je naglasio da ne prihvata optužbe o rušenju Dejtonskog sporazuma, jer se Srpska i njeni predstavnici zalažu za poštovanje ovog sporazuma i nadležnosti koje joj po Ustavu BiH pripadaju.
Naveo je da se Rusija i Kina zalažu za poštovanje međunarodnog prava,što Republika Srpska podržava.
Priča o Srpskoj mora da živi i moramo da pokažemo snažan otpor jer će nas tako prijatelji razumjeti i podržati. Ako se mi prepustimo i oni će reći u redu , poručio je Dodik.
Dodik je istakao da „samo okupljeni oko Republike Srpske imamo šanse“, te da je Srpska do sada uradila i više nego što je mogla u datim okolnostima, a to je da je opstala uprkos svim teškoćama sa kojima je suočavana.
Saborni hram u Banjoj Luci - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
SRBIJA
Ana Brnabić: Nikada nećemo razmatrati sankcije Republici Srpskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala