- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dačić: Opstanak Srpske važan za celokupni srpski narod

© Sputnik / Olivera IkodinovićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
Pratite nas
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić danas je u Banjaluci položio venac na Trgu poginulih boraca, povodom obeležavanja Dana Republike Srpske 9. januara.
Dačić je novinarima nakon polaganja venaca rekao da 30 godina RS predstavlja veliko istorijsko dostignuće srpskog naroda, te da je njen opstanak jedan od vitalnih nacionalnih i državnih interesa Srbije i celokupnog srpskog naroda.
On je naveo da je Srbija protiv bilo kakvih pretnji po opstanak RS, kao i ugrožavanje ovlašćenja koja RS ima na osnovu dejtonskog sporazuma.
Dačić je kazao da je RS bila nužna i odbrambeni mehanizam u situaciji kada je bio ugrožen opstanak srpskog naroda i odao je priznanje svima koji su utkali svoje živote u stvaranje RS.
On je istakao da se Srbija zalaže za mir i stabilnost, prenosi Tanjug.
„Naši odnosi sa Srpskom su, istorijski gledano, na najvišem nivou i to je nešto normalno, što može da podstakne sveukupni razvoj, a zalažemo se za takve odnose i sa svima ostalima u regionu“. rekao je Dačić.
Polaganjem venaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci danas je počelo obeležavanje Dana RS i 30 godina od postojanja RS.
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
REGION
Cvijanovićeva: RS pokazala svoj kapacitet i sposobnost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala