Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ana Brnabić: Nikada nećemo razmatrati sankcije Republici Srpskoj

© Sputnik / Dejan SimićSaborni hram u Banjoj Luci
Saborni hram u Banjoj Luci - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2022
Pratite nas
Teška je situacija i veliki su izazovi pred Republikom Srpskom, ali nikada nećemo razmatrati uvođenje sankcija prema njoj i njenim legitimnim predstavnicima, što Milorad Dodik jeste, poručila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.
Premijerka, koja danas putuje u Banjaluku, gde će kao izaslanik predsednika Srbije govoriti na obeležavanju 30 godina Srpske, za TV Pink je rekla da će se Srbija truditi da da sve od sebe da doprinese stabilnosti u regionu i BiH.
Dodala je da Srbija poštuje BiH ali i integritet Republike Srpske sa kojom ima specijalne i paralelne veze.
Brnabićeva je navela da će Srpska biti i tema izbora u Srbiji jer kako je ukazala, kod nas postoje političke snage koje predstavlja Marinika Tepić koja govori da je "Srpska genocidna tvorevina".
"I to je tema izbora u Srbiji. Kako će se Srbija u budućnosti odnositi prema Srpskoj. Za nas Srpska nije genocidna. Nastala je 1992. godine pre rata u BiH, kao jasan izraz Srba da budu bezbedni, i žive u miru i stabilnosti. Kao izraz straha da se ne ponovi genocid na srpskim narodom počinjen tokom Drugog svetskog rata", rekla je ona, preneo je Tanjug.
Dodala je da je potrebno da Srbi u Srpskoj znaju da je Srbija uz njih i da će uvek biti, zaključila je Brnabićeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala