- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski mirovnjaci počeli sa radom u Kazahstanu /video/

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaMirovne snage u Kazahstanu
Mirovne snage u Kazahstanu - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
Pratite nas
Jedinice ruskih mirovnjaka ODKB u Kazahstanu počele su da obavljaju zadatke i da obezbeđuju dolazak glavnih snaga mirovnog kontingenta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Jedinice iz sastava ruskog mirovnog kontingenta, koje su ranije stigle na teritoriju Republike Kazahstan, pristupile su izvođenju dodeljenih zadataka i osiguravanju dolaska i raspoređivanja glavnih snaga mirovnog kontingenta“, navodi se u saopštenju.
S tim u vezi, vojni resor je precizirao je da avioni vojno-transportne avijacije prebacuju glavne snage ruskog kontingenta u Kazahstan sa tri aerodroma – u Moskovskoj, Ivanovskoj i Uljanovskoj oblasti.
„Jedinice Vazdušno-desantnih snaga iz sastava ruskog kontingenta mirovnih snaga ODKB, nalaze se na aerodromima 'Čkalovski', 'Ivanovo-Severni' i 'Uljanovsk-Vostočni'“, navodi se u saopštenju i dodaje da jedinice VKS trenutno utovaruju konvencionalnu tehniku i naoružanje.
Ranije je predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev zatražio pomoć od ODKB-a.
Savet kolektivne bezbednosti ODKB odlučio je da pošalje u Kazahstan kolektivne mirovne snage na ograničeni period. Osim ruske vojske, mirovne snage će činiti predstavnici oružanih snaga još četiri zemlje – Belorusije, Jermenije, Kirgizije i Tadžikistana. Oni će biti zaduženi za čuvanje državnih i vojnih objekata i pomagaće snagama reda i mira u cilju stabilizacije situacije u zemlji.
Ruski deo mirovnog kontingenta poslat u Kazahstan - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
RUSIJA
U Kazahstan sletele prve jedinice ruskih mirovnjaka /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala