- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija oštro reagovala na izjavu Blinkena: Bezobrazluk koji je potvrđen i na primeru Jugoslavije

© REUTERS / POOLAmerički državni sekretar Entoni Blinken
Američki državni sekretar Entoni Blinken - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
Pratite nas
Izjava američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o tome da nas je „istorija naučila lekcijom da kad u nečiju kuću uđu Rusi, teško iz nje izlaze“ – predstavlja bezobrazluk koji je potvrđen na mnogim primerima, između ostalog i na primeru Jugoslavije, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.
Blinken je, naime, tim rečima prokomentarisao ulazak u Kazahstan mirovnjaka ODKB koje čine predstavnici oružanih snaga Rusije, Belorusije, Jermenije, Kirgizije i Tadžikistana.
Kako ističe zvanična Moskva, Blinken je ovom izjavom na veoma podmukao način prokomentarisao „apsolutno legitiman odgovor ODKB na poziv rukovodstva Kazahstana kako bi se pružila podrška u osiguravanju bezbednosti države.

„Ako Entoni Blinken toliko voli istoriju, nek na umu onda ima sledeće – kada u vašu kuću uđu Amerikanci, retko ko u njoj ostane živ, a da nije pre toga i opljačkan i silovan“, navodi se u saopštenju.

Ruski spoljnopolitički resor ističe da ovoj tvrdnji u prilog idu i svih 300 godina američke državnosti.
„To mogu da potvrde i svi Indijanci sa severnoameričkog kontinenta, Korejci, Vijetnamci, Iračani, Panamci, Jugosloveni, Libijci, Sirijci i svi ostali kojima se nije posrećilo da u njihovu kuću uđu ti nepozvani gosti“, zaključilo je rusko Ministastvo.
Slanje ruskog dela mirovnog kontingenta u Kazahstan - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
SVET
Mirovnjaci ODKB ne učestvuju u vojnim operacijama u Kazahstanu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala