- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin sa liderima članica ODKB o situaciji u Kazahstanu

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa učesnicima akcije „Jelka želja“
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa učesnicima akcije „Jelka želja“ - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin obavio je niz telefonskih razgovora sa liderima država ODKB, uključujući i predsednika Kazahstana Kasima-Žomarta Tokajeva, o situaciji u toj zemlji.

„Juče i danas predsednik Putin je imao niz telefonskih razgovora sa rukovodiocima država-članova ODKB. On je razgovarao sa predsednikom Kirgizije Sadirom Žaparovom, predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, predsednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom i premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je dodao Peskov, Putin je više puta razgovarao i sa kazahstanskim predsednikom.
„Razmatrana je situacija u Kazahstanu i zajedničko delovanje u okviru mandata ODKB u cilju borbe protiv međunarodnog terorizma, osiguranja pravnog poretka i bezbednosti građana Kazahstana“, rekao je Peskov.
Paralelno s tim ministar odbrane Sergej Šojgu redovno izveštava predsednika o toku prebacivanja mirovnih snaga u Kazahstan i ispunjavanju postavljenih zadataka.
Pres služba predsednika Belorusije saopštila je da su se Putin, Lukašenko i Pašinjan složili da je glavni zadatak mirovnjaka ODKB ne dozvoliti da se u Kazahstan probiju grupe terorista spolja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala