Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković iz Gračanice: Svaki čovek sa KiM predstavlja zenicu oka države Srbije

© KANCELARIJA ZA KiM/ IVAN RADULOVICDirektor Kancelarije za KiM Petar Petković
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
Pratite nas
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković uputio je iz porte manastira Gračanica čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, kako je rekao, „vascelom srpskom rodu iz srca Kosova i Metohije”.
„Tajna rođenja Isusa Hrista predstavalja i sav smisao našeg života, upravo da se borimo za život u slobodi jeste osnovna misija ovde na KiM. Da bi kao narod opstali moramo da gradimo mir, da budemo složeni i jedinstveni. Svaki čovek sa KiM predstavlja zenicu oka države Srbije, i mi ćemo se kao do sada truditi da pomognemo naš narod na KiM, mnogo više, to se odnosi da gradimo bolnice, škole, nove puteve, ali i da pomažemo našu crkvu na čelu sa Vladikom Teodosijem”, poručio je Petković, koji je sa predstavnicima Srpske liste i saradnicima prisustvovao božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica.
Direktor Kancelarije za KiM je zahvalio vladici Teodosiju na gostoprimstvu, tokom jučeranjeg dana, kao i današnjeg Božića.
„To pokazuje da kada su crkva i država zajedno samim tim i za naš narod će biti bolje, jer Crkva i država predstavljaju stožer opstanak našeg naroda na KiM”, dodao je Petković.
Petković je u porti manastira preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića srpskom stradalnom narodu.
„Da imamo snage, sloge, jedinstva, mira i strpljenja da bi se izborili da život pobedi ovde na KiM. Mir Božiji, Hristos se rodi“, poručio je Petković, prenosi Kosovo onlajn.
Božićna liturgija - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
SRBIJA
Božićna liturgija u Hramu Svetog Save /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala