- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakova organizacija: „U dobrom je stanju, oglasiće se kada bude hteo“

© AFP 2023 / GLYN KIRKNovak Đoković i Vasek Pospišil
Novak Đoković i Vasek Pospišil - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
Pratite nas
Asocijacija profesionalnih tenisera (PTPA), čiji je Novak Đoković, uz Vaseka Pospišila, osnivač, oglasila se saopštenjem za javnost povodom situacije u kojoj se našao najbolji teniser sveta.
Đoković se nalazi u izbegličkom hotelu u Melburnu gde čeka ponedeljak i odluku Federalnog okružnog i porodičnog suda, pošto mu je ukinuta viza za Australiju i naloženo mu je da napusti zemlju.
Novak je posle cele noći provedene na ispitivanju na aerodromu ostao bez vize jer, kako su australijske vlasti saopštile, nije predao adekvatne dokaze za izuzeće od obavezne vakcinacije, ali je odlukom suda ročište na kojem će biti razmatrana deportacija pomereno za ponedeljak.
Povodom ove drame, PTPA izdao je saopštenje koje vam prenosimo u celosti:
„Asocijacija profesionalnih tenisera (PTPA) pomno prati situaciju oko pritvora u kom se nalazi Novak Đoković od strane australijskih vlasti.
PTPA je u bliskom kontaktu sa Đokovićem, njegovom porodicom, savetnicima, zvaničnicima vlade i čelnicima Australijan opena. Đoković nam je potvrdio da se nalazi u dobrom stanju, a takođe je zatražio da mu dopustimo da on lično podeli činjenice oko njegovog pritvora, kada on to odluči.
S punim poštovanjem prema svima koji imaju svoj pogled na vakcinaciju, vakcinisanim i nevakcinisanim (onima kojima je odobreno medicinsko izuzeće) trebalo bi da bude dozvoljeno da se slobodno takmiče. Nastavićemo da podržavamo naše članove, naše igrače.
Na pravoslavni Božić srećni smo što smo imali šansu da komuniciramo s njim. Nastavićemo da pratimo njegovo zdravstveno stanje i bezbednost.
Nadamo se da ćemo ga uskoro videti na terenu“, piše u saopštenju.
Ko je ovde lud – jedna informacija baca novo svetlo na slučaj „Đoković“
Licemerje i politikanstvo sa jedne, a značajna poruka sa druge strane: „Samo je Novak bio iskren“
Dirljiv tekst dr Neleta Karajlića: Ne damo Noleta, on je dokaz da se vrijedi boriti!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala