- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Procurila pisma – Novak je definitivno žrtva birokratskog haosa!

© AP Photo / SARAH STIERNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
Pratite nas
Dokument koji je Teniski savez Australije uputio potencijalnim takmičarima Australijan opena, a u kom se objašnjava šta su uslovi za učešće, objavljen je na društvenim mrežama i jasno ukazuje na to da Novak Đoković nema nikakvu krivicu za sve što se dešavalo u Australiji, već se radi o greškama u komunikaciji nadležnih organa i institucija.
U dokumentu, koji je najpre objavio Herald san, objavljeno je da je uslov za dobijanje medicinskog izuzeća od obavezne vakcinacije protiv virusa korona, činjenica da je virus korona preležan nakon 31. jula 2021. godine.
Igračima je upućeno takvo pismo iako je, kako se prenosi, federalna vlast informisala Teniski savez Australije još u novembru da prethodne infekcije virusom neće biti razlog za medicinsko izuzeće.
„Nedavne infekcije virusom korona, posle 31. jula 2021. godine, gde vakcinacija mora da bude odložena za šest meseci. Ako se potpada pod tu kategoriju, molimo da predate odgovarajući PCR test prvog pozitivnog testa, dokaz o nivou prisustva antitela u organizmu i dokaz o bilo kojoj prethodnoj ili kasnijoj vakcinaciji“, navedeno je.
Herald san prenosi da je ministar zdravlja Australije Kreg Hant uputio pismo prvom čoveku Teniskog saveza Australije i Australijan opena Kregu Tajliju.
„Australijska Granična policija je dobila uput da je za slobodan ulazak u Australiju neophodna puna vakcinacija. Mogu da potrdim da oni koji su se zarazili virusom u prethodnih šest meseci i traže ulazak u Australiju, a nisu dobili dve doze odobrene vakcine, neće biti smatrani osobama koje imaju punu vakcinaciju“, navedeno je u Hantovom pismu.
Tajliju je upućena i preporuka da bi trebalo da bude u komunikaciji sa Graničnom policijom kako bi bilo do kraja bilo obezbeđeno da zainteresovani igrači mogu da uđu u Australiju.
„Ohrabrujem vas da nastavite da radite sa Graničnom policijom, državnim i teritorijalnim zdravstvenim službama“, navedeno je u pismu Hanta.
Herald san ističe da nije jasno da li je Kreg Tajli bio u kontaktu sa Đokovićem i njegovim timom pre njegovog pokušaja da uđe u Australiju, ali je ranije Đorđe Đoković izjavio da je Novak komunicirao samo sa Teniskim savezom Australije, telom kojim rukovodi Tajli, a koje je bilo zaduženo za traženje viza i obezbeđivanje odgovarajućeg medicinskog izuzeća od federalnih i državnih vlasti.
Premijer Australije Skot Morison je okrivio Teniski savez Australije za kompletan haos zbog čega je Đoković već treći dan u imigracionom pritvoru.
„Teniski savez Australije je objavio da on može da igra i to je u redu, to je njihov stav, ali mi određujemo stvari u vezi sa granicom. Pravila su jasna za sve putnike, oni ulaze u avione sa stavom da imaju sve uslove, ali ako nemaju, onda neće ući. Tako pravila funkcionišu“, navodi Morison.
Ono što baca senku na pravila je činjenica da je češka teniserka Renata Voracova, desetak dana pošto je ušla u Australiju i nastupila na pripremnom turniru, takođe zatvorena kao i Đoković, ali je prethodno dobila sve dozvole.
Ranije je iz Vlade države Viktorija, na čijoj teritoriji se održava Australijan open, rečeno da je Đoković dobio dozvolu da se takmiči na Australijan openu, ali ne i dozvolu da uđe na teritoriju Australije, što je putem Teniskog saveza Australije, koga je informisala federalna vlast, trebalo da stigne kao informacija u nadležne državne organe.
Novak Đoković posle poraza u polufinalu Završnog turnira u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
SPORT
Ko je ovde lud – jedna informacija baca novo svetlo na slučaj „Đoković“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
SPORT
Konačno dobra vest za Đokovića – jedna vrata su već otvorena
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
SPORT
Šta se zapravo dešava u Australiji: „Nejasno zašto je Novak bio ispitivan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala