- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Diže se buna, javio se dežurni kritičar – i podržao Đokovića

© AP Photo / Alastair GrantAustralijski teniser Nik Kirjos
Australijski teniser Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
Pratite nas
Nik Kirjos, kontroverzni australijski teniser, stao je u odbranu Novaka Đokovića, što dovoljno govori o tretmanu australijskih vlasti prema Srbinu, s obzirom da je Kirjos prvi koji je uvek kritikovao našeg tenisera.
Kirjos je omražen od strane srpskih i generlano Đokovićevih navijača, pošto je u prošlosti više puta znao javno da prozove Novaka.
Od strane medija je okrakterisan kao „Novakov mrzitelj“ ili „Novakov neprijatelj“, ali u poslednje vreme nije baš tako, češće ga hvali nego kudi, a i ovoga puta je stao na njegovu stranu.
Australijanac je oštro kritikovao vlasti svoje države rekavši da način na koji se tretira najbolji teniser sveta nije u redu, da nije primeren.
„Gledajte, verujem u delovanje kako bi se dobio određeni rezultat, vakcinisao sam se zbog drugih i zbog majčinog zdravlja, ali način na koji tretiramo Novaka je jako loš, jako loš. Svi mimovi, naslovne strane... on je veliki šampion našeg sporta, a na kraju dana je čovek. Budite bolji“, napisao je Kirjos na zvaničnom Tviter nalogu.
Kirjos možda jeste želeo sebe da predstavi kao „lošeg momka“, i uspeo je u tome prethodnih godina, ali ono što se nekako nikada nije dovodilo u pitanje, jeste njegova humanost i na kraju krajeva – srce.
Pored Australijanca oglasio se i američki „golijat“ Džon Izner koji je, takođe, putem Tvitera podržao Đokovića.
„Nije u redu kroz šta prolazi Đoković. Nema opravdanja za tretman koji dobija. Pratio je pravila, bilo mu je dozvoljeno da uđe, a sada je u pritvoru protiv svoje volje. Sramota“, napisao je Izner i dodao:
„Ima pravo da bude u Australiji i trenutno vodi dobru bitku“, napisao je Izner na komentar da Novak slobodno može da napusti Australiju.
Pored Australijanca i Amerikanca glas je digao i Novakov bliski saradnik Vasek Pospišil, a prethodnih dana podržali su ga i Danil Medvedev, Mateo Beretini, Saša Zverev...
„Fali ti još jedan papir“: Kako je birokrata pokušao da zgazi Novaka i poklonio mu – pobedu života
Novakova organizacija: „U dobrom je stanju, oglasiće se kada bude hteo“
Ko je ovde lud – jedna informacija baca novo svetlo na slučaj „Đoković“
Dirljiv tekst dr Neleta Karajlića: Ne damo Noleta, on je dokaz da se vrijedi boriti!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala