- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bjelica solidan u novom porazu Voriorsa, Francuz se osvetio bivšem klubu

© AP Photo / Jeff ChiuSrpski košarkaš Nemanja Bjelica (Golden Stejt) na utakmici protiv Nju Orleans Pelikansa
Srpski košarkaš Nemanja Bjelica (Golden Stejt) na utakmici protiv Nju Orleans Pelikansa - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
Pratite nas
Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pretrpeli su treći poraz u poslednjih pet utakmica. Ekipa iz San Franciska izgubila je na gostovanju od Nju Orleansa 101:96, a srpski košarkaš Nemanja Bjelica odigrao je solidan meč
Voriorsi su na ovom susretu bili, između ostalog, bez Stefa Karija i Drejmonda Grina, i bilo je jasno da nisu veliki favoriti protiv Pelikansa koji spadaju među najlošije timove u ligi.
Ipak, ispostavilo se da uopšte nisu favoriti, pošto su Pelikansi odigrali jako dobar meč, čime su prekinuli niz od tri poraza zaredom u NBA.
Bjelica, košarkaš Voriorsa, imao je dobru ulogu, na terenu je proveo 21 minut i utakmicu je završio sa devet poena, uz dva skoka i asistenciju.
U redovima ekipe Stiva Kera podbacili su igrači koji su trebalo da povuku u odsustvu Grina i Karija. Među njima je Džordan Pul koji je postigao samo 11 poena, uz loših 3/14 iz igre.
Najefikasniji kod Voriorsa bio je Endru Vigins sa 21 poenom, a dvocifreni su još bili Kuminga (13p), Li (12p), pomenuti Pul i Mudi (10p).
U pobedničkom timu istakao se sjajni Brendom Ingram sa 32 poena, 11 skokova i šest asistencija, dok je Džoš Hart imao 14 poena i šest uhvaćenih lopti pod obručem.
Golden Stejt ima skor 29/9, a Nju Orleans 14/25.

Njujork – Boston 108:105

Tekstom se selimo kratko do Medison Skver Gardena gde je viđena sjajna utakmica između Niksa i Seltiksa, uz strašnu partiju Francuza Evana Furnijea.
Furnije, koji je prošle godine nosio dres Bostona, ponovo je bio motivisan da odigra dobar meč protiv nekadašnjeg tima. „Terorisao“ je koš protivnika i na kraju je utakmicu završio sa 41 poenom, osam skokova, a imao je i 10 pogođenih trojki.
Francuz ove sezone protiv Boston prosečno beleži 30 poena, a na svim ostalim mečevima nešto malo manje od 12.
Ipak, pobedu je Niksima doneo Kanađanin Ar Džej Beret koji je na isteku 48. minuta pogodio trojku za trijumf franšize iz „velike jabuke“.
Kada je reč o najboljim strelcima, u redovima Niksa Furnijea su pratili Rendl sa 22 poena, Kvikli sa 16 i Beret sa 13.
Kod Seltiksa istakao se Džejson Tejtum sa 36 poena i devet asistencija.

NBA, rezultati, četvrtak na petak:

Njujork – Boston 108:105
Memfis – Detroit 118:88
Nju Orleans – Golden Stejt 101:96
Finiks – LA Klipers 106:89
Odložen derbi ABA lige – zbog haosa oko virusa korona u Zvezdi
Partizan deklasirao Split – 60 razlike!
Strašno veče Nikole Jokića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala