- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Erdogan objavio kada turski borbeni avion izlazi iz hangara

© Sputnik / Loola ĐorđevićRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
Pratite nas
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će turski borbeni avion iz hangara izaći 2023. godine.
"Nadam se da ćemo 2023. godine izvući naš nacionalni borbeni avion iz hangara i pokazati ga celom svetu", kazao je turski predsednik.
"Naš nacionalni borbeni avion, koji će prvi let obaviti 2025. godine, nakon svih potrebnih testiranja zauzeće svoje mesto na nebu 2029. kao udarna snaga našeg ratnog vazduhoplovstva”, kazao je Erdogan u obraćanju na ceremoniji predstavljanja tehnoloških projekata u kompleksu Turske uprave vazduhoplovne i svemirske industrije (TUSAS) u Kahramankazanu u glavnom turskom gradu Ankari, prenosi Al Džazira.
Istakao je takođe da je Turska prisutna u svakoj tehnološkoj oblasti koja je potrebna za napredni razvoj odbrambene industrije.
"Broj odbrambenih projekata u našoj zemlji pre 20 godina iznosio je samo 62, a danas premašuje 750, dok je broj naših kompanija koje posluju u ovoj oblasti porastao sa 56 na 1.500. Također, budžet Turske za projekte odbrambene industrije porastao je sa 5,5 milijardi na 75 milijardi dolara, a godišnji promet sektora porastao je sa milijardu dolara na 10 milijardi”, rekao je Erdogan, prenela je agencija Anadolija i dodao: "Sada ulazimo u period u kojem ćemo delovati mnogo sistematičnije i srednjoročno u oblasti odbrambene industrije.”
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala