- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerikanci besni: Zbog Bajdenove politike Rusija zarađuje bilione

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik SAD Džo Bajden na samitu G20 u Rimu
Predsednik SAD Džo Bajden na samitu G20 u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2022
Pratite nas
Politika američkog predsednika Džoa Bajdena u sferi energetike omogućava Rusiji i zemljama OPEK-a da se bogate na izvozu nafte, piše američki portal „Power the future“.
Kako se navodi, aktuelna „zelena agenda“ Sjedinjenih Država potkopava ekonomski potencijal Zapada i pruža mogućnost Rusiji, Iranu i Saudijskoj Arabiji da zarađuju bilione dolara.
Šef Bele kuće, ističe autor članka, veštački potiskuje proizvodnju fosilnih goriva i ignoriše činjenicu da su nafta i gas pouzdani izvori energije za kojima postoji stalna potražnja.
„Na kraju mi plaćamo više za energiju i, što je još gore, plaćamo OPEK-u i Rusiji... Američki birači će se verovatno setiti toga u novembru ove godine“, zaključuje se u članku.
Poslednjih meseci SAD se suočava sa energetskom krizom. Rast cena goriva na berzi počeo je u trećem kvartalu 2021. godine. U jesen je cena barela nafte „Brent“ dostizala i 85 dolara. To je izazvalo ozbiljno poskupljenje benzina u SAD. Od januara 2021. godine poskupeo je sa 0,62 na 0,83 dolara po litru.
Ruska bušilica nafte na Arktiku - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
EKONOMIJA
Amerika obara rekorde po uvozu dizel goriva iz Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala