Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić sa decom iz Hrvatske: U Srbiji uvek imate svoj dom /video, foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sa decom srpske nacionalnosti iz Hrvatske, koja borave u poseti Beogradu povodom Božićnih praznika.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa decom srpske nacionalnosti iz Hrvatske, koja borave u poseti Beogradu povodom Božićnih praznika. - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske, sa Banije i Korduna, kojima je poručio da uvek čuvaju i budu ponosni na svoje ime i prezime, da poštuju Hrvatsku, ali i da je u Srbiji uvek njihov dom.
Deca iz Topuskog, Vrginmosta, Vojnića, Kostajnica, Dvora, Gline, sa Korduna i Banije, borave u poseti Beogradu povodom Božićnih praznika, a predsednik Vučić im je uručio poklone.
„Hvala vam što ste ovde. Srećan sam što ste mogli da vidite Hram Svetog Save i da uživate u najlepšem pravoslavnom hramu na svetu, za koji mi verujemo da je najlepši i inače“, rekao je Vučić.
On je naveo da je sutra Božić, praznik koji slavi rođenje, život i ljubav, a Badnji dan - dan koji Srbi provode sa najdražima, u krugu porodica, u domu.
„Zato ste vi danas ovde - jer ste nam najbliži, vi ste nam porodica, jer vam je ova zgrada na Andrićevom vencu kuća i u Srbiji uvek imate svoj dom", poručio im je predsednik.
© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio paketiće deci srpske nacionalnosti iz Hrvatske
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio paketiće deci srpske nacionalnosti iz Hrvatske - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio paketiće deci srpske nacionalnosti iz Hrvatske
Kako im je rekao, oni znaju ko su i odakle su, da su njihova prezimena slavna, navodeći kao primer da ih tog kraja Hrvatske potiče i pravoslavni sveštenik Nikola Begović, koji nam je podario prvu zapisanu himnu, Himnu Svetom Savi.
„Budite uvek ponosni na svoje srpsko ime i prezime i korisni članovi društva kojem pripadate. Poštujte hrvatsku državu. Od srca vam želim sreću, zdravlje i blagostanje. Želim da uvek dolazite u svoju Srbiju, da se ovde osećate kao svoji na svome jer to i jeste, da volite Srbiju koliko poštujete Hrvatsku, da uvek gledate i volite Beograd onako kako mi volimo vas“, rekao je Vučić.
Čestitao im je Božić tradicionalnim pozdravom: „Mir Božji, Hristos se rodi. Živela Srbija“.
Jedna od najmlađih gošći u zgradi Predsedništva, Nevena iz Karlovca, zahvalila je predsedniku na gostoprimstvu, dodajući da su svi koji su došli u Beograd iz područja Eparhije Gornjo-karlovačke, koja je stradala u zemljotresu u decembru 2020. godine.
„Nama, srpskoj deci iz Hrvatske mnogo znači što smo posetili Beograd, ove svetinje. Hram nam se posebno svideo, drago nam je što nas i patrijarh ugostio", rekla je Nevena i pozvala predsednikada poseti njihov kraj.
„Nadamo se da ćete posetiti našu eparhiju, jer ste mnogo doprineli i zahvalni smo vam na pomoći i podršci koju ste nam pružili. Nadamo se i očekujemo vas u Karlovcu“, poručila je Nevena predsedniku.
Na to se nadovezao predsednik, koji je podsetio da je Srbija pružila pomoć području pogođenom zemljotresu, kao i obnovi eparhijske zgrade, što nije bio mali novac, te poručio da će se pomoć nastaviti.
„Ulagaćemo još više, da možete da budete svoji na svome. Trudićemo se da učinimo još vise za vas“, rekao je Vučić.
On je dodao da će im, iako je video koliko poštuju tradicionalne običaje, možda biti zanimljivo da večeras u okviru Beograda na vodi vide poseban „lajt šou“ kojim će na moderniji način biti obeležen Božić.
Inače, grupu koja je jutros došla u goste kod predsednika čini više od 20 dece i mladih iz 13 sela i gradova sa Korduna i Banije, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala