Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o Đokoviću: Vodi se opšta hajka protiv Novaka, tako je kad ne mogu da ga pobede

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije fer što se protiv Novaka Đokovića vodi opšta politička hajka, u kojoj učestvuju svi od australijskog premijera do svih ostalih, glumeći kako ista pravila važe za sve.
Vučić je istakao da je to besmisleno, pošto su više tenisera pustili u Australiju pod istim uslovima po kojim Đokovića nisu.
Predsednik je tako odgovorio na pitanje novinara šta je država uradila da pomogne Đokoviću da prevaziđe situaciju u Australiji.
Vučić je naveo da je sinoć kasno prvi put razgovarao sa Novakom i drugi put rano jutros.

„Pošto je Nikola Selaković na teritoriji SAD, Vlada Marić (pomoćnik ministra) je pozvao ambasadora Australije sinoć i jutros i u skladu sa dogovorima koje imamo, Ana Brnabić poziva upravo ženu iz Ministarstva unutrašnjih poslova u Australiji i moliće da se pre ponedeljka, pre konačne odluke australijskog suda, Đokoviću dozvoli da, umesto u ovom zloglasnom hotelu, bude u kući koju iznajmljuje i u kojoj može da se kreće i bude pod nadzorom 24 sata“.

Vučić je istakao da je na svemu što je Novak tražio od svoje države u svakom trenutku i rađeno i da je to i obaveza države da štiti interese svojih građana.
„Sve što možemo da preduzimamo se radi, naše Ministarstvo spoljnih poslova i Brnabićeva očekuje razgovor sa šeficom Ministarstva unutrašnjih poslova koja treba tu odluku formalno da donese“, naglasio je on i dodao da je razgovarao sa Srđanom Đokovićem.
„Razgovarao sam sa ocem Novaka Đokovića više puta, svi smo u kontaktu, i ministar sporta, ali plašim se da će ta vrsta političkog iživljavanja da se nastavi nad Đokovićem, da bi dokazali druge stvari. Kada nekoga ne možete da pobedite onda se bavite ovakvim stvarima“, zapitao je Vučić.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
SPORT
Đokoviću produžen karantin u Melburnu – poznato kada je Dan D
Novak, Srđan i Dijana Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
SPORT
Srđan Đoković za Sputnjik: Sina mi drže u zarobljeništvu!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
SPORT
Šta se zapravo dešava u Australiji: „Nejasno zašto je Novak bio ispitivan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala