- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp: Bajden je totalno podbacio

© AFP 2023 / SAUL LOEBTramp
Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
Pratite nas
Bivši predsednik SAD Donald Tramp danas je odgovorio predsedniku Amerike Džozefu Bajdenu povodom godišnjice nereda na Kapitolu, kada su Trampove pristalice upale u Kongres i kad je poginulo pet osoba.
„Ovo političko pozorište je samo skretanje pažnje sa činjenice da je Bajden totalno podbacio“, rekao je Tramp, prenosi list „Hil“.
List navodi i da je Bajden indirektno optužio Trampa za pobunu aludirajući nekoliko puta na bivšeg predsednika, ali nijednom nije pomenuo njegovo ime.
Tramp je ponovio da su izbori 2020. godine pokradeni, a Odbor Predstavničkog doma koji istražuje nerede od 6. januara upitao je zašto nije razgovarao o „nameštenim predsedničkim izborima 2020“.
„To je zato što nemaju odgovore ili opravdanje za ono što se desilo. Izvukli su se sa nečim i sada vode našu zemlju ka uništenju. Oni žele da se svaki razgovor o izborima izbegne“, poručio je Tramp.
Bajden je nešto ranije povodom godišnjice napada na Kongres nazvao Trampa „poraženim bivšim predsednikom“.
„On nije samo bivši predsednik, on je na to i poraženi bivši predsednik. Porazilo ga je sedam miliona glasova Amerikanaca na slobodnim i poštenim izborima. Ne postoje nikakvi dokazi da su rezultati bili namešteni“, poručio je Bajden, prenosi Tanjug.
Donald Tramp i Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
SVET
Sprema li se revanš duela Bajdena i Trampa i ko ima više šansi
Američki predsednik Džo Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
SVET
Bajden: Planiram kandidaturu 2024, revanš protiv Trampa – naravno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala