- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki obračun sa Rusima – preko vakcina: „Ignorišu naše apele“

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaSkijaši u Sočiju
Skijaši u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
Pratite nas
Ruski sportisti se suočavaju sa velikim problemom pred Zimske olimpijske igre pošto im potencijalni ulazak u SAD, gde se održavaju kvalifikacioni turniri, neće biti dozvoljen ukoliko nisu primili vakcine odobrene u Americi.
Informacije o tome su objavili ruski sportski savezi, u prvom redu Savez za snoubord.
Razlog za nove probleme je činjenica da je od 8. novembra ulazak na teritoriju Severne Amerike dozvoljen samo onima koji su dobili vakcine priznate u SAD.
Vakcina Sputnjik Ve, naravno, nije među njima.
„Tražimo od organizacionih komiteta da čujemo koji će uslovi i pravila biti postavljeni za ulazak u SAD. Postoje problemi i sa vizama, naravno. Nadamo se da će sve proteći kako treba, možda nećemo imati ceo tim tamo, ali bar deo“, naveo je predsednik Saveza za snoubord Rusije Denis Tihomirov.
Prvi čovek Saveza za fristajl Aleksej Kurašov je istakao da problem postoji sa celom teritorijom Severne Amerike.
„To je veliki problem za nas, postoje kvalifikacije za Olimpijske igre, ali mi možda nećemo moći da učestvujemo. Za neke destinacije smo dobijali dozvole, ali i zabrane u poslednjem trenutku“, istakao je Kurašov.
Problem sa vakcinama nije izvesno da li će i kada biti rešen.
„Organizatori Svetskog kupa ignorišu naše apele i traže da se vakcinišemo njihovim vakcinama. Odgovorili smo da su ruski sportisti vakcinisani ruskim vakcinama još pre tri meseca. Naši sportisti ne mogu da učestvuju u kvalifikacijama, a treba reći da je 60 odsto takmičenja u Severnoj Americi“, istakao je Kurašov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala