- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska ove godine dobija najnoviji protivavionski raketni sistem „Gibka-S“

CC0 / Nickel nitride / Protivavionski raketni sistem "Gibka-S"
Protivavionski raketni sistem Gibka-S - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
Pratite nas
Mobilni protivavionski sistemi „Gibka-S“ ultra kratkog dometa prvi put će biti isporučeni ruskoj vojsci 2022. godine, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.
Kako je precizirano, borbena vozila opremljena su opremom za izviđanje i automatizovanim sistemom upravljanja koji je deo jedinstvenog taktičkog komandnog dela. To će omogućiti 24-časovno borbeno dežurstvo PVO i upravljanje vatrom u režimu realnog vremena.
Sistem „Gibka-S“ kratkog dometa predviđen je za protivvazduhoplovnu odbranu i može da se koristi protiv aviona, helikoptera, bespilotnih letelica, krstarećih raketa i sistema visoko preciznog oružja koji lete na niskim i izuzetno niskim visinama u bilo koje vreme dana i u uslovima ograničenje vidljivosti.
Ministarstvo odbrane Rusije navodi da je sistem naoružan sa četiri rakete „Igla“, „Igla-S“ ili „Verba“ spremnim za lansiranje i postavljen je na šasiju oklopnog vozila „Tigar-M“.
Vojnik puca iz prenosivog lansirnog raketnog sistema Igla tokom zajedničkih taktičkih vojnih vežbi snaga za brzo reagovanje zemalja-članova Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti u Kirgistanu - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
RUSIJA
Prvi ruski mobilni PVO kompleks malog domet „Gibka-S“ spreman za serijsku proizvodnju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala