- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

ODKB: Mirovni kontingent prebacuje se u Kazahstan avionima VKS Rusije

© press-služba OAK / Uđi u bazu fotografijaVojno-transportni avion Il-112V
Vojno-transportni avion Il-112V - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
Pratite nas
Prebacivanje mirovnog kontingenta ODKB u Kazahstan vrši se vojno-transportnim avionima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, saopštila je pres služba te organizacije.
„Vojno-transportnim avionima VKS Rusije odvija se prebacivanje mirovnog kontingenta“, saopšteno je posle telefonskog razgovora generalnog sekretara ODKB Stanislava Zasja i premijera Jermenije Nikole Pašinjana koji je trenutno predsedavajući organizacije.
Zas je kako se navodi informisao sagovornika o toku realizacije odluke Saveta kolektivne bezbednosti o slanju kolektivnih mirovnih snaga ODKB u Kazahstan.
Sekretarijat ODKB je ranije danas precizirao da su „u skladu sa odlukom Saveta za kolektivnu bezbednost ODKB, usvojenom 6. januara 2022. godine, Kolektivne mirovne snage ODKB upućene u Republiku Kazahstan na ograničeno vreme u cilju stabilizacije i normalizacije situacije“.
Njihov zadatak biće zaštita državnih i vojnih objekata, kao i pomoć bezbednosnim snagama.
„Glavni zadaci Kolektivnih mirovnih snaga ODKB biće zaštita važnih državnih i vojnih objekata, pružanje pomoći snagama bezbednosti Republike Kazahstan u stabilizaciji situacije i njenom vraćanju u pravno polje“, navodi se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala