- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Licemerje i politikanstvo sa jedne, a značajna poruka sa druge strane: „Samo je Novak bio iskren“

© Foto : Michael ProbstNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, našao se na žestokom udaru australijskih vlasti i praktično je iskorišćen kao oružje u političkoj borbi, a sve zbog toga, kako je apostrofirala Kim Klajsters – to je učinjeno samo zato što je Đoković bio iskren.
Đoković je proveo osam sati pod policijskom prismotrom na aerodromu u Melburnu, govorilo se o tome da je problem viza, ali...
„Viza koju je Novak Đoković koristio da bi dobio pravo na ulazak u Australiju je istovetna vizi koju su iskoristila trojica tenisera koji su doboli odobrenje i ušli u državu“, preneo je Rojters.
Nekadašnji prvi čovek Australijan opena Pol Meknami je potvrdio da je Đoković jedini izuzetak.
„Svi igrači prolaze kroz identičnu viznu proceduru koju je sproveo Teniski savez Australije kako bi mogli da igraju na Australijan openu. To dovodi do tvrdnje da je Đoković jedini igrač koji je dobio vizu, a ona je potom ukinuta“, istakao je Meknami.
Kim Klajsters, nekadašnja najbolja teniserka sveta, ukazala je upravo na tu činjenicu, ali je dodala i veoma važnu poentu.
„Izgleda da je 26 igrača tražilo medicinsko izuzeće, mnogi su to i dobili, među njima i Novak, ali izgleda mi da je Novak jedini bio iskren prema tome i javno je rekao da je dobio medicinsko izuzeće. Ne kažem da sam saglasna sa tom odlukom, ali moram da apostrofiram da je on jedini koji je podelio tu informaciju“, navela je Klajsters.
Priliku da potvrdi licemeran stav svesrdno je iskoristio ministar zdravlja Greg Hant, pominjući „veliki uspeh u borbi protiv virusa korona“, u momentu dok australijski mediji navode da potencijalno zaraženi na ulici uriniraju u posude i takve uzorke odnose na analizu.
„Ne znam, znate, radio sam na sprečavanju širenja virusa korona, danas imamo rekord u vakcinaciji... Svi koji ulaze u ovu državu moraju da imaju istu dokumentaciju i da ispune sve standarde, Da, teško je, ali je fer i postoji jedno pravilo za sve pod ovom australijskom vlašću“, naveo je Hant.
Ne, pravila nisu ista za sve, a o tome kakva je procedura za ulazak u Australiju za Sputnjik je govorila Jelena Kiš, imigracioni agent iz Sidneja.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
SPORT
Šta se zapravo dešava u Australiji: „Nejasno zašto je Novak bio ispitivan“
Porodica Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
SPORT
Porodica Đoković: Novak nema šta da obuče, da se umije, zatočenik je skotova /video/
Skot Morison - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
SPORT
Premijer Australije likuje zbog Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala