Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Brnabićeva se uključila uživo u program Skaj njuza zbog Đokovića

© Sputnik / Lola ĐorđevićAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić uključila se uživo u program Skaj njuza povodom slučaja zadržavanja na aerodromu u Australiji srpskog tenisera Novaka Đokovića.
Kako su najavili u programu uživo, dok je Novak Đoković, broj jedan teniser sveta u očekivanju deportacije, premijerka traži da se teniser pusti iz hotela za deportaciju, u kuću koju je iznajmio i da je Vlada Srbije dala garancije Vladi Australije da će da poštuje sve što je neophodno

"Slažem se sa premijerom Britanije Džonsonom da treba da se vakciniše. I ja sam primila tri vakcine. Ali Novak ima dozvolu da dođe u Australiju jer ima medicinski izuzetak. Pitanje je za australijsku Vladu zašto ga ne puštaju. Jedina stvar koju tražimo je da bude pušten iz hostela za deportaciju u kuću koju je iznajmio za boravak tokom turnira", rekla je Brnabićeva.

Novinarka je više puta insistirala na izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u pitanju politički progon, na šta je premijerka pokušala da objasni da tretman prema Đokoviću jeste drugačiji.
"Da, mislim da je drugačije tretiran nego bilo koji drugi teniser trenutno u Australiji i zato mislimo da je pitanje političko", jasna je Brnabićeva.
Upitana da li će se Srbija povinovati odluci da se Đoković deportuje, premijerka Srbija ističe da je čak 20 različitih tenisera pušteno u Australiju pored toga što imaju medicinsko izuzeće, i da će tražiti jednaki tretman, prenosi B 92.
"Srbija i ja, kao i sav narod stojimo iza Novaka i njegove porodice u ovo teško vreme. U međuvremenu očekujemo da se pusti iz užasnih uslova u kojima ga australijske vlasti trenutno drže", zaključila je Brnabićeva.
U prilogu Skaj njuza puštena je i izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji prenosi svoj razgovor sa Đokovićem, kao i izjava premijera Australije koji kaže da neće biti specijalnog tretmana ni za koga, pa ni za Đokovića.
Pušteni su i snimci fanova koji su se okupili ispred Đokovićevog ozloglašenog hotela koji u znak podrške srpskom teniseru igraju kolo, ogrnuti srpskim zastavama.
Okupljanje ispred Skupštine Srbije u podršci Novaku Đokoviću u Australiji - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2022
SPORT
Narod pružio podršku Đokoviću, Srđan najavio okupljanje za Božić /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala