- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Božićne poruke vladike Irineja Bulovića | Svet sa Sputnjikom

© SputnikVladika bački Irinej Bulović
Vladika bački Irinej Bulović - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
Pratite nas
U vremenima preokreta izazvanog pandemijom, najopasniji virus je izgleda sam čovek, a pred svakom velikom opasnošću solidarnost je možda najveći lek. Ako tu lekciju ne naučimo teško ćemo izaći na kraj ako dođu veća iskušenja, poručuje episkop bački Irinej.
U božićnom izdanju emisije „Svet sa Sputnjikom“ vladika Irinej govori o brojnim izazovima s kojima su suočeni Srbi i SPC, od Kosova i Metohije i Crne Gore, do nekanonske makedonske crkve, čiju je delegaciju nedavno primio vaseljenski patrijarh.
Zašto SPC pokušavaju da umešaju u geopolitiku? Kako protiv podela u pravoslavlju? Kakvi su odnosi SPC i Vatikana i da li izvinjenje pape za Jasenovac ostaje uslov za posetu katoličkog poglavara Srbiji? Kakvu poruku upućuje vernicima SPC?
Svet sa Sputnjikom - Vladika Irinej Bulović
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala