- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Severna Koreja lansirala balističku raketu

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceTestiranje severnokorejskog super-velikog raketnog sistema sa višestrukim lansiranjem
Testiranje severnokorejskog super-velikog raketnog sistema sa višestrukim lansiranjem  - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
Pratite nas
Severna Koreja je danas lansirala balističku raketu sa svoje istočne obale, samo nekoliko sati pre nego što je predsednik Južne Koreje Mun Džae-in trebalo da dođe i prisustvuje ceremoniji početka izgradnje železničke pruge za koju se nada da će povezati podeljeno Korejsko poluostrvo.
Prvo severnokorejskso lansiranje od oktobra 2021. godine predstavlja i ispunjenje novogodišnjeg obećanja lidera Kim Džong Una da će ojačati vojsku u nestabilnom međunarodnom okruženju, u trenutku kada su obustavljeni pregovori sa Južnom Korejom i Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Rojters.
Pretpostavlja se da je projektil ispaljen oko 8.10 po lokanom vremenu (23.10 GMT) sa lokacije u unutrašnjosti na istoku teritorije Severne Koreje prema moru, saopšteno je iz Združenog generalštaba vojske Južne Koreje, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala