- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Sa kovidom na posao: Francuska dozvolila zaraženim medicinarima da rade

© AP Photo / Emrah GurelFrancuska zastava
Francuska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
Pratite nas
Francuska je dozvolila zdravstvenim radnicima koji su zaraženi virusom korona, ali imaju tek neke ili gotovo nikakve simptome, da nastave da leče pacijente, umesto da budu u samoizolaciji.
To je, kako ocenjuje agencija AP, vanredna mera koja ima za cilj da ublaži nedostatak osoblja u bolnicama i drugim medicinskim ustanovama koji je izazvan neviđenim rasplamsavanjem infekcije.
Posebno izuzeće od karantinskih pravila se uvodi za zaposlene u bolnicama, domovima za stare, lekarskim ordinacijama i drugim osnovnim zdravstvenim ustanovama.
Izvan zdravstvenog sektora, za osobe koje nisu obuhvaćene posebnim izuzećem, francuska pravila o karantinu zahtevaju najmanje pet dana samoizolacije za potpuno vakcinisane osobe koje imaju pozitivan test.
Čelnici bolnica su istakli da će im nova fleksibilnost za zdravstvene radnike u Francuskoj pomoći da „zapuše rupe“ kada je reč o malom broju osoblja.
U uputstvima francuskog ministarstva zdravlja se navodi da, gde je to moguće, zaraženi radnici ne smeju da budu u kontaktu sa nevakcinisanim pacijentima ili onima koji su u većem riziku od teških simptoma kovida, preneo je Tanjug.
Istraživanje omikron varijante virusa korona u Južnoafričkoj Republici - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
SVET
SZO se oglasila o soju B.1.640.2
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala