Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Pokrenut disciplinski postupak protiv policajaca iz Priboja

© Wikipedia / Javno vlasništvoGrb Ministarstva unutrašnjih poslova
Grb Ministarstva unutrašnjih poslova - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin osudio je ponašanje policijskih službenika u Priboju, i dodao da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.
"Bar mi Srbi znamo šta je patnja i ne smemo da izazivamo patnju drugih", rekao je ministar gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.
Vulin je prokomentarisao incident u kojem su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Priboju slavili uz pesmu neprimerenog sadržaja, i istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova oštro osuđuje ovakvo ponašanje i dodao da je u toku disciplinski postupak protiv policijskih službenika sa spornog snimka.
„Predsednik Vučić je formulisao stav koji Ministarstvo unutrašnjih poslova bezrezervno podržava i čitava država Srbija, a to je da Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje takvo ponašanje, bez obzira što je to ponašanje bilo izvršeno van službe, bez uniforme, ali to za nas ništa ne menja. Svi građani Srbije su potpuno ravnopravni, moraju dobro da se osećaju u ovoj zemlji", rekao je Vulin.
Prema njegovim rečima disciplinski postupak je počeo protiv osoba koje su se pojavile na snimku.
"To je ono što Ministarstvo unutrašnjih poslova može i hoće da uradi. Najoštrije osuđujemo ovakvo ponašanje i svako ponašanje koje može da izazove bilo kakvo uznemirenje bilo koje nacije u našoj zemlji. Bar mi Srbi znamo šta je patnja i mi ne smemo da izazivamo patnju drugih", istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin tokom gostovanja na televiziji Pink, preneo je Tanjug.
Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz Priboja, na kojem se vidi kako lokalni policajci za proslavu Nove godine kroz pesmu veličaju zločin u Srebrenici, a jedan od policajaca sa snimka, Dragan Zeković koji je i priredio slavlje u kafani zbog rođenja sina, potom se izvinio zbog incidenta.
Priboj - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SRBIJA
Policajac iz Priboja se izvinio zbog pesama u kojima se veliča zločin
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala