- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković je satima „zarobljen“ – i Amerikanac je pobesneo: „Političari!“

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, nalazi se u Melburnu gde ga na aerodromu već tri sata zvaničnici ispituju o dokazima povodom medicinskog izuzeća.
Novak Đoković sleteo je u Melburn, ali je čuo loše vesti.
Najboljem teniseru sveta odbijena je viza za Australiju. Prema navodima, Đokovićev tim aplicirao je za vizu koja ne podržava medicinsko izuzeće koje je Novak dobio.
Reč je o radnoj vizi, a federalne vlasti insistiraju na tome da je Đoković trebalo da aplicira za onu koja dozvoljava rad u Australiji nevakcinisanim osobama.
Prema najnovijim informacijama australijskih medija Novak je bio ispitivan na carini povodom dokaza za medicinsko izuzeće, a na aerodromu je već više od četiri sata.
Problem je nastao zbog vize jer Đoković nema dokument koji je predviđen za one koji imaju odobreno medicinsko izuzeće, a spekuliše se da se radi o propustu odgovornih za to u Novakovom timu.
Vredi napomenuti da u celom slučaju postoji i kolizija između federalnih i državnih pravila u Australiji. Medicinsko izuzeće je Novak dobio od Teniskog saveza Australije, potom i Vlade države Viktorija, ali je ona potom promenila stav pod pritiskom federalnih vlasti.

Novak je smešten i u izolovanu prostoriju koju čuvaju policajci, a pojavile su se spekulacije i da bi on mogao da bude prebačen u imigracioni pritvor ukoliko nesporazum ne bude rešen u razumnom roku.

U Australiji je prošlo dva sata ujutru, ali i dalje je neizvesno hoće li Đokovića pustiti da igra na prvom Grend slemu u sezoni.
Za to vreme navijači čekaju lepu vest, jedan od njih je na aerodromu sa srpskom zastavom.
Novakove kolege poput Tenisa Sandgrena takođe su pružili podršku i oštro kritikovali tretman svetskog broja jedan.
„Samo da bude kristalno jasno, dva odvojena lekarska odbora odobrila su njegovo izuzeće , a političari to zaustavljaju. Australija ne zaslužuje da bude domaćin Grend slema“, napisao je Sandgren.
Džala Palford, australijska ministarka - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
SPORT
Skandal – ministarka koja je odbila Đokovića: „Nadam se da će Nadal pobediti“
Novak Đoković reaguje na povredu u meču protiv Tejlora Frica na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
SPORT
Đokoviću odbijena viza – zadržan na carini!
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
SPORT
Državni neprijatelj broj 1 – šta Australija sada hoće od Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala