Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Kada ne prihvatate da je Srbin najbolji, vređate ga“: Burne reakcije nakon uvrede iz Prištine

© AP Photo / SARAH STIERNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2022
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da bivša ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Vljora Čitaku ne može da prihvati da je jedan Srbin najbolji i da ga zato primitivno vređa.
"Kada ne možete da prihvatite da je Srbin najbolji, tada ga primitivno vređate. Na sve uvrede i napade, odgovor je samo jedan - šampionski! Napred Đokoviću", napisao je Petković na Tviteru komentarišući uvredljivu poruku Čitaku o srpskom teniseru Novaku Đokoviću.
Čitaku je na Tviteru, uz vest da će Đoković učestvovati na Australijan openu nakon što je dobio medicinsko izuzeće, napisala: "Sve su životinje jednake, samo su neke više jednake od drugih".
Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ocenio je da poruka Vljore Čitaku o Đokoviću predstavlja školski primer etnički motivisanog govora mržnje.
Đurić je na Tviteru podelio tvit Vljore Čitaku i pozvao ju je da gleda „životinju“, koja je, kako je naveo, po svemu više „jednaka“ od nje i da uživa dok Đoković svira svoju simforniju.
"Da li je samo do mene, ili je ovo školski primer etnički motivisanog govora mržnje? Očigledno da je tako jer je Novak Đoković Srbin iz Zvečana, koji misli drugačije od Čitaku", naveo je Đurić.
Ambasador Srbije je naveo da je ovo tipičan dehumanizujući govor Čitaku i istakao da su za nju "Srbi nikada nisu ljudi dostojni ljudskih prava, što svakodnevno pokazuju prištinske vlasti".
"Sramotno", naveo je Đurić.
"Ako se ostave po strani sitni komentari mržnje, veoma sam ponosan na našu dragu sunarodnicu Dua Lipu, iako ona možda drugačije razmišlja o političkim pitanjima", kazao je Đurić u odvojenom tvitu.
Vljora Čitaku, ambasadorka tzv. Kosova u SAD - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
SPORT
Jeziva uvreda iz Prištine: Novaka uporedili sa životinjom
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
SPORT
Sramne pretnje Đokoviću – Britanci ga ponovo nazvali „antivakserom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala