- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Priština pokušava da istisne misiju UN sa Kosova

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
Pratite nas
Proterivanje ruskog diplomate sa Kosova predstavlja nastavak provokacija Prištine kako bi se zaoštrili međunacionalni odnosi u pokrajini, diskreditovala Svetska organizacija i konstruktivna uloga Rusije na Balkanu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
"Očigledna je želja kosovskih vlasti da se otarase onih koji mogu objektivno da zabeleže destruktivnu politiku Prištine koja se sprovodi u područjima pokrajine gde žive Srbi. Odlučno osuđujemo svaki pokušaj da se ograniči delatnost ili istisne misija UN sa Kosova, preduzimanjem agresivnih koraka koji mogu biti u suprotnosti sa duhom i slovom rezolucije SB UN 1244", navodi se u saopštenju.
"Pozivamo UNMNIK i međunarodne snage za Kosovo da u okviru svojih nadležnosti iz rezolucije SB UN osiguraju bezbednost ruskih i svih drugih službenika misije UN", dodaje se u tekstu.
"Ministarstvo inostranih poslova" takozvane republike Kosova objavilo je 31. decembra personom non grata predstavnika Misije UN na Kosovu (UNMIK) koji je državljanin Rusije. Navodno, on se bavio "štetnom delatnosti koji narušava nacionalnu bezbednost republike Kosovo".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala