- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Prodaj kosu da preživiš: Inflacija uzima danak, dostigla 45 odsto

CC0 / Pixabay / Šišanje
Šišanje - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
Pratite nas
Iako ceo svet oseća ekonomsku krizu, pre svega usled kovida 19, neke zemlje prolaze mnogo teže u aktuelnoj situaciji, a finansijske poteškoće nisu novina i nisu „došle“ s koronom.
Naime, u Iranu trenutno raste broj žena koje prodaju svoju kosu, kako bi dobile nešto novca i opstale u uslovima rastućih ekonomskih poteškoća.
Iranske novine „Khorasan Newspaper“ objavile su krajem decembra 2021. članak u kojem se govori o ženama koje su aktivne u trgovini kosom.
Vlasnici kozmetičkih i frizerskih salona su glavni kupci kose koja se uglavnom koristi za perike i ekstenzije.
Skoro svi klijenti prodaju kosu zbog finansijskih poteškoća, rekao je jedan berberin.
Prema navodima iz članka, prodavci kose su iz svih sfera života i svih uzrasta, od 10-godišnjakinja do starijih žena, ali većinu čine mlade devojke iz siromašnih porodica. Novac obično koriste da plate račune ili zamene svoje pokvarene telefone.
Prema ranijem izveštaju o prodaji kose u Iranu, cena za prirodnu kosu ide od 10 do 50 dolara, u zavisnosti od dužine, tipa i volumena, piše iranintl.com.
Ova zemlja tri godine beleži visoku inflaciju, koja je poslednjih meseci porasla na 45 odsto i osiromašila mnoge porodice srednje klase, koje ponekad više ne mogu sebi da priušte ni mesne ni mlečne proizvode, preneo je Telegraf biznis.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala