- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Objavljeno ko će predvoditi rusku delegaciju na sastancima sa SAD i NATO-om

© SputnikZastave Rusije i NATO-a
Zastave Rusije i NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
Pratite nas
Zamenik šefa diplomatije Rusije Aleksandar Gruško predvodiće rusku delegaciju na sednici saveta Rusija-NATO koji će se održati 12. januara u Briselu.
"Delegaciju će činiti predstavnici Ministarstva inostranih poslova i vojske. Na čelu međuresorne delegacije ću biti ja", rekao je Gruško.
Gruško je poručio i da objavljivanjem planova da održi vanrednu video konferenciju ministara spoljnih poslova uoči sastanka Saveta NATO-Rusija, Severnoatlantska alijansa pokušava da poveća tenzije oko unutrašnjeg ukrajinskog sukoba.
“Očekujemo takve korake od Alijanse. Obično su Savetu NATO-Rusija uvek prethodili ili sastanci Komiteta NATO-Ukrajina ili sastanci Severnoatlantskog Saveta. To su neki signali koje nam NATO šalje da su zabrinuti zbog navodne koncentracije ruskih snaga“, rekao je Gruško.
Ranije je Severnoatlantski savez potvrdio da će 12. januara biti održan Savet Rusija-NATO. U Alijansi su naglasili da, za sada, nije utvrđen dnevni red sastanka.
Podsetimo, ruski predsednik je u novembru govorio o „crvenim linijama“ za Rusiju i u tom kontekstu naveo je, između ostalog, povećano prisustvo NATO-a u Ukrajini, ali i potencijalni ulazak te bivše sovjetske republike u sastav Alijanse. Takođe je naveo i da su sve češće pojave da u blizini ruskih granica lete strateški bombarderi opremljeni „veoma ozbiljnim oružjem“ što, kako je rekao, takođe prelazi određene granice.
Zastave Rusije i Ukrajine ispred logoa NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
SVET
Vanredni sastanak NATO 7. januara o Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala