- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Obavezna vakcinacija ili test za zaposlene u javnoj službi, tržnim centrima i marketima u Albaniji

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaMedicinski tehničar priprema vakcinu protiv kovida
Medicinski tehničar priprema vakcinu protiv kovida - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
Pratite nas
Svi zaposleni u javnoj administraciji u Albaniji, ali i u tržnim centrima ili supermarketima od danas će morati da imaju kovid propusnice ili negativan PCR test da bi mogli da nastave da rade, preneli su mediji.
Albanske vlasti su u decembru donele odluku o uvođenju novih restrikcija koje se odnose na kovid 19, među kojima je i obavezna vakcinacija za svakog ko želi da bude na radnom mestu, preneo je "Albanijan dejli njuz".
Prema pisanju Koha ditore, nevakcinisani radnici moraju da se testiraju svakih pet dana.
"Podsećamo da će od 4. januara svi zaposleni u javnoj administraciji, supermarketima i tržnim centrima, kao kategorija koja predstavlja rizik po ostale, priložiti dokument o vakcinaciji, ili potvrdu o izlečenju validnu do šest meseci", saopštila je predsedavajuća nadležnog stručnog odbora Mira Rakacoli.
U Albaniji je na snazi policijski čas od 23 časa do šest ujutru, a svi koji ulaze u tu zemlju moraju da pokažu kovid propusnicu ili negativan test.
Trenutno je u Albaniji više od 6.000 aktivnih slučajeva kovida 19, a više od 3.200 ljudi je umrlo od posledica virusa, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala