- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično: Novak ide na Australijan open!

© AP Photo / John MinchilloNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
Pratite nas
Kraj sage i sjajne vesti! Novak Đoković, najbolji svetski teniser, dobio je medicinsko izuzeće i nastupiće na prvom grend slemu u sezoni Australijan openu. Srbin je to potvrdio na društvenim mrežama, čime je obradovao milionsku armiju navijača širom planete.
Kakva vest, vest koja je poput bombe odjeknula u svetu tenisa 4. januara 2022. godine. Oglasio se Novak Đoković i potvrdio da će jurišati na jubilarnu desetu titulu na Australijan openu, a rekordnu 21. u karijeri.
Đoković je u kratkom saopštenju na društvenim mrežama poručio da je dobio medicinsko izuzeće, te da će i bez vakcine moći da se bori na prvom grend slem turniru.
„Srećna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da negujte poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti. Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspešne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih nekoliko nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemoooo“, napisao je Đoković na Instagramu uz fotografiju na kojoj se vidi na aerodromu sa spakovanim koferima i spreman za let ka Melburnu.
Podsetimo, poslednjih nekoliko meseci konstantno je bilo polemike da li će Srbin zauzeti mesto na Australijan openu, s obzirom na to da je u Viktoriji neophodna vakcinacija za ulazak u tu državu, a da je Srbinov status po tom pitanju nepoznat. Pominjan je termin medicinsko izuzeće, koji je Đoković upravo i dobio što je potvrdio na društvenim mrežama.
Novak je okupio tim u Marbelji i jasno je da će u najjačem sastavu na najmanjem kontinentu jurišati da ispiše istoriju. U slučaju da odbrani trofej iz 2021. godine, postaće i defnitivno najveći ikada, s obzirom na to da je trenutno po broju grend slem trofeja izjednačen sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom – 20 najvećih titula.
I dok je Nadal uveliko u Melburnu gde će pokušati da ponovi rezultat iz 2009. godine kada je jedini put uzeo trofej na AO, Švajcarac se i dalje oporavlja od povrede i operacije.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
SPORT
Sedam čuda „malog od Srbije“
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SPORT
Đokovićevo „hvala“ odjeknulo društvenim mrežama /video/
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SPORT
Bes, lom i tuče: Nije samo Đoković bio emotivan u 2021. /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala