- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italija pronašla dubl za budućnost, sledi spektakl sa Rusima /video/

© AP Photo / Lynne SladkyItalijanski teniser, Janik Siner
Italijanski teniser, Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
Pratite nas
Italija je na startu ATP kupa u Sidneju doživela neprijatan poraz od domaćina Australije, ali su Mateo Beretini i Janik Siner sa maksimalnih 3:0 slavili protiv Francuza u drugom kolu i „vratili se u život“.
Prvo je mladi Janik Siner pokazao koliki talenat poseduje, pošto je u dva seta razoružao Artura Rinderneka – 6:3, 7:5.
Deseti teniser sveta koji ima 21 godinu nije želeo previše da se zadržava na terenu u Sidneju, već je prvi set rešio u svoju korist rezultatom 6:3, dok je u drugom viđena daleko neizvesnija borba.
Prava drama koja je otišla u taj–brejk, iz kojeg je Siner izašao kao pobednik rezultatom 7:3, protiv 58. igrača na ATP rang listi.
Usledio je duel Matea Beretnija i Uga Umberta, koji je u prvom kolu šokirao drugog igrača planete Danila Medvedeva.
Ipak, Beretini je verovatno ispratio dešavanja sa tog susreta pa nije dozvolio iznenađenje. Slavio je takođe s maksimalnih 2:0, po setovima 6:4, 7:6.
Ostao je još dubl, a na teren su tada prvi put zajedno izašli upravo Beretini i Siner i posle super taj–brejka i velike borbe došli su do maksimalnih 3:0, pokazavši da Italija ima tandem za budućnost.
Prvi set pripao je italijanskom dublu, da bi u drugom posle taj–brejka Fabris Martin i Eduar Rože-Vaselin slavili 7:6. Ipak, na kraju su u super taj–brejku Siner i Beretini izvjevali pobedu rezultatom 10:8.
„Tenis je igra u kojoj morate da pronađete rešenje, a mi smo ga danas pronašli na našu sreću. Znali smo da moramo da pobedimo, izašli smo na teren i bili maksimalno fokusirani. Što se tiče dubla sa Beretinijem, bio nam je to prvi put da igramo zajedno. Obojica smo odlični singl igrači, ali kada je dubl u pitanju tek treba da se dokazujemo. Bitno je da smo pobedili i da smo uživali na terenu. Nadam se da je ovo samo prva od mnogo pobeda“, poručio je Janik Siner.
Italijani posle pobede nad Francuzima imaju učinak 1-1, Francuska je završila takmičenje jer ima dva poraza. Bitku za plasman u nokaut fazu vodiće Italija i Rusija.
Grčki teniser Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SPORT
Operacija, bol i poraz – još jedan Novakov rival neizvestan za Australijan open
Srpski teniser Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SPORT
Srbin je hteo, telo nije dalo – Lajovića molili da preda meč /video/
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SPORT
Bes, lom i tuče: Nije samo Đoković bio emotivan u 2021. /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala