- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Eksplozija omikrona u Crnoj Gori, gužve ispred kovid ambulanti /video/

© Sputnik / Boban NovovićRed ispred kovid ambulante u Podgorici
Red ispred kovid ambulante u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2022
Pratite nas
Omikron soj virusa korona eksplodirao je u Crnoj Gori poslednjih 15 dana o čemu svedoče i jutrošnji redovi ispred kovid ambulante na Starom aerodromu u Podgorici.
U svim gradovima Crne Gore bilježi se porast broja novoboljelih za oko 450 procenata u odnosu na dvije sedmice ranije. U Institutu za javno zdravlje, ističu da ovi podaci pokazuju da se omikron soj širi brže od ostalih sojeva i da postaje dominantan u državi.
Apelovali su na građane da predstojeće praznike provedu u svojim domovima i izbjegavaju okupljanja. Sve se ovo desilo, iako su vlasti u Crnoj Gori zabranile masovne dočeke Nove godine na crnogorskim trgovima, posebno na primorju i u Podgorici što je višedecenijska tradicija.
U Institutu za javno zdravlje napominju da pomenute brojke zahtijevaju poseban oprez.
„U posljednjih sedam dana imamo 10.890 novooboljelih i najveći procenat novooboljelih je registrovan u starosnim grupama od 20 do 40 godina. Trenutno najveće stope incidencije su u opštinama: Cetinje, Kotor, Podgorica, Tivat i Budva. U posljednje dvije sedmice u padu je broj preminulih za oko 11 odsto, kao i broj hospitalizovanih pacijenata u kovid centrima za oko 14 odsto“, navodi se u saopštenju IJZ-a.
Kako dodaju, u narednim danima očekuju povećanje broja novooboljelih, pa apeluju na građane da predstojeće božićne praznike provedu u svojim domovima, sa porodicom, izbjegavaju sve vrste okupljanja i poštuju osnovne protivepidemijske mjere, pravilno nošenje zaštitne maske i da se vakcinišu, posebno oni kojima je došlo vrijeme za treću buster dozu.
Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović saopštava nove mere protiv virusa korona - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
REGION
Crna Gora donela nove mere protiv korone
Francuska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SVET
Novi soj korone otkriven u Francuskoj?
Prehlađena devojka - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SVET
Britanski naučnik: Osobe sa gripom ili prehladom treba da idu u karantin
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala