- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaštitnici Rusije: Najblistaviji momenti ruske vojske i oružja u 2021. /foto/

© Ministarstvo odbrane RusijeRuske vazdušno-kosmičke snage
Ruske vazdušno-kosmičke snage - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije izdvojilo je nekoliko fotografija ruskih Oružanih snaga koje je procenilo kao najbolje u 2021. godini.
Vojni resor je objavio fotografiju na kojoj su predstavljene Vazdušno-kosmičke snage Rusije uz komentar „Zaštitnici neba“.
Među najboljim fotografijama je i obalski raketni sistem „Bal“.
Sistem „Bal“ može da pogodi ciljeve krstarećim raketama na rastojanju do 120 kilometara. To je mobilni sistem napravljen na osnovi šasije MZKT-7930 koji uključuje samohodni komandni punkt upravljanja i veze, lanserne sisteme— do četiri jedinice, nosač protivbrodskih raketa i transportno-lansirne kontejnere.
Izdvojena je i snažna paljba samohodne haubice „Msta S“.
Artiljerijski sistem „Msta S“ ima značajne konstruktivne razlike u odnosu na svoje prethodnike, koje se pre svega ogledaju u novom sistemu automatizacije, zatim u povećanoj preciznosti, ali i u primeni digitalnih mapa.
Može da vrši paljbu različitim granatama, što drastično povećava borbenu moć ruske vojske u slučaju napada potencijalnog neprijatelja.
Morski desant našao se među najblistavijim trenucima Oružanih snaga zabeleženim u 2021. godini.
Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u novogodišnjoj čestitki nazvao Oružane snage Rusije jednim od najmodernijih i najefikasnijih na svetu. Kako je rekao, one pouzdano osiguravaju vojnu bezbednost zemlje i čvrsto čuvaju njene nacionalne interese.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala