- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Operacija, bol i poraz – još jedan Novakov rival neizvestan za Australijan open

© AP Photo / Frank Franklin IIGrčki teniser Stefanos Cicipas
Grčki teniser Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
Pratite nas
Grk Stefanos Cicipas izgubio je na startu nove sezone od Dijega Švarcmana na ATP Kupu u Sidneju, a posle meča je poručio da još nije doneo odluku o tome da li će nastupiti na Australijan openu.
Približava se prvi Grend slem u sezoni koji je zakazan za 17. januar, a na kojem sigurno neće biti Dominika Tima, dok je i dalje neizvesno učešće branioca titule Novaka Đokovića.
Ipak, još jedan teniser iz Top 10 mogao bi da preskoči Australijan open, a u pitanju je upravo Stefanos Cicipas što bi bio ozbiljan udarac za organizatore.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SPORT
Đokovićevo „hvala“ odjeknulo društvenim mrežama /video/
Četvrti reket sveta vratio se na teren posle operacije lakta i u prvom singl meču izgubio je od Argentinca Švarcamana u Sidneju – 7:6(5), 3:6, 3:6. Ono što je zabrinjavajuće jeste činjenica da je istakao da i dalje oseća jak bol.
„Ima dovoljno vremena da se oporavim do Australijan opena. Tako bar ja razmišljam. Međutim, nikada nisam imao neki ovakav problem, pre nego što me je on sada zadesio, ne bih znao sa sigurnošću da kažem da li ću ići u Melburn. Prvi put prolazim kroz ovo. Servirao sam više nego što sam servirao tokom čitavog prošlog meseca. Umoran sam i probao sam da izbegnem bol“, izjavio je Stefanos posle poraza.
Neizbežno pitanje novinara u Australiji odnosilo se na novu „Veliku trojku“ belog sporta, nakon što je Nemac Aleksandar Zverev izjavio da je čine Novak Đoković, Danil Medvedev i on. Grk nije želeo da se upušta u dublju polemiku, već je diplomatski kratko poručio:
„Pustimo tenis da govori“.
Podsetimo, grčki teniser je prošle godine stigao do polufinala Australijan opena, identičan rezultat ostvario je i 2019. godine.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
SPORT
Sedam čuda „malog od Srbije“
Srpski teniser Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SPORT
Srbin je hteo, telo nije dalo – Lajovića molili da preda meč /video/
Nikola Ćaćić i Matej Sabanov - srpski dubl par - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SPORT
Srbija izgubila od Čilea – za polufinale potrebno čudo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala