- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šef Pentagona pozitivan na koronu

© AP Photo / Andrew HarnikAmerički ministar odbrane Lojd Ostin
Američki ministar odbrane Lojd Ostin - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
Pratite nas
Američki ministar odbrane Lojd Ostin pozitivan je na kovid 19 sa blagim simptomima, ali će zadržati sva ovlašćenja tokom boravka u karantinu kod kuće u narednih pet dana.
Ostin, koji je vakcinisan i primio je buster dozu, u nedelju je bio pozitivan na testu, a u izjavi za medije je poručio da se poslednji put sastao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom 21. decembra, više od nedelju dana pre nego što je počeo da oseća simptome, navodi Rojters.
„Kao što mi je doktor objasnio, moj status kompletno vakcinisane osobe i dopunska doza koju sam primio početkom oktobra, učinili su infekciju mnogo blažom nego što bi inače bila“, izjavio je Ostin.
On je rekao da je u nedelju zatražio da se testira pošto je osetio određene simptome.
„U meri u kojoj je to moguće, planiram da virtuelno ove nedelje prisustvujem ključnim sastancima i diskusijama koje su potrebne za donošenje odluka. Zadržaću sva ovlašćenja“, naglasio je Ostin, ali i dodao da će ga njegova zamenica Ketlin Hiks predstavljati u nekim stvarima.
Brzo širenje visoko prenosivog omikron soja dovelo je do naglog porasta infekcija kovida-19 u SAD.
Američke vlasti su u subotu registrovale najmanje 346.869 novih slučajeva korona virusa, dok je broj umrlih od kovida porastao za najmanje 377, na 828.562, preneo je Tanjug.
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala