Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Policajac iz Priboja se izvinio zbog pesama u kojima se veliča zločin

CC BY-SA 3.0 / Julian Nyča cropped photo / Priboj
Priboj - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
Pratite nas
Nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak iz Priboja, na kojem se vidi kako lokalni policajci za proslavu Nove godine kroz pesmu veličaju zločine u Srebrenici, jedan od policajaca sa snimka, Dragan Zeković koji je i priredio slavlje u kafani zbog rođenja sina, izvinio se zbog incidenta.
"Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pesma koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava da napravi mnogo gorim nešto što, ponavljam, nije ni trebalo da se čuje na ovom veselju, niti bilo gde drugde", naveo je Zeković na Fejsbuku.
On je, takođe, naglasio da pesmu nije pevala cela kafana, niti većina ljudi koji su nabrojani u medijima, što se, kako je dodao, može videti na snimku.

"Za vreme proslave, nije bilo muzike uživo, već je puštana sa liste skinute sa interneta. Naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i puštanja muzike, niti je sporna pesma bila nečija pojedinačna želja", dodao je on.

Zeković je naglasio da mu se najsrećniji dan u životu, rođenje sina, pretvorio u negativan kontekst.
"Posebno žalim što mi se obeležavanje najsrećnijeg dana u životu, rođenje sina, pretvorilo u negativan kontekst usled nenamernog emitovanja sporne pesme. Svima želim puno zdravlja i uspeha u Novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima, sa obećanjem da ću ubuduće na stihove ovakvih pesama reagovati isključivanjem muzike. Svako dobro", napisao je Zeković.
Njegova objava propraćena je brojnim komentarima, od odobravanja do osude i uvreda.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala