Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Otac Splićanina nestalog u Beogradu: Moj sin nije na svim snimcima

© Sputnik / Lola ĐorđevićOgrada ispred kluba "Gotik" u Beton hali na Savi
Ograda ispred kluba Gotik u Beton hali na Savi - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
Pratite nas
Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja Periša, precizirao je danas da je njegov sin na snimcima na kojima se vidi mladić koji trči po ulici i zaustavlja taksi, ali je naglasio da nikada nije rekao da je Matej Periš na snimku na kojoj nepoznata osoba pliva u Savi.
Prethodno je Slobodna Dalmacija objavila da je Periš potvrdio da je na snimcima koje su objavili pojedini mediji njegov sin i to, kako ga je citirao taj medij, „na onima u gradu gde trči i traži taksi kao i na onima gde pliva u vodi“.
„Mogu da potvrdim da je na objavljenim snimcima zaista moj sin i to i na onima u gradu gde trči i traži taksi kao i na onima gde pliva u vodi. Ja samo znam da se u klubu ništa pogubno nije događalo po njega, ali još ne možemo da rekonstruišemo šta se događalo posle i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno“, navela je Slobodna Dalmacija da je rekao Periš.
Otac nestalog mladića za hrvatski Indeks navodi da ne zna šta je Slobodna objavila, ali da nije na svim snimcima koji su se pojavili Matej Periš.
„Uz snimke na kojima je on, dovode se u vezu i neki koji nemaju nikakve veze s Matejem i ne znam zašto se to radi“, rekao je on.
Naglasio je da za snimak na kojem neko pliva u Savi nikada nije rekao da je to Matej Periš.
„Na snimcima na kojima trči i zaustavlja taksi je moj Matej, to mogu da vam potvrdim. Dalje ne želim to više da komentarišem. Treba prepustiti policiji da odradi svoje jer se na ovakav način, ubacivanjem i nekih drugih snimaka, samo otežava potraga. Ti policajci moraju da se probiju kroz šumu snimaka, sve to da pregledaju, takve stvari im sigurno ne pomažu“, rekao je Periš.
On je ponovo zahvalio MUP-u Srbije i ocenio da vrlo profesionalno rade svoj posao.
Periš, koji je i dalje u Beogradu, gde prati potragu za svojim sinom, naveo je za Slobodnu Dalmaciju da je imao loš osećaj kada je došao u prestonicu Srbije, ali da su njegove nade sve veće kako vreme prolazi.
„Pitaju me zašto policija nije angažovala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može ograditi, a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potreban angažman ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovde u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao“, poručio je Periš.
Prethodno je za Jutarnji list, pre nego što su se pojavili snimci, rekao da nisu tačne informacije da je Matej Periš viđen na području Rume.
„Policija je proverila te informacije. U svakom slučaju, zahvaljujem svima koji su se javili s bilo kakvom informacijom, a ni sam nisam mogao da verujem koliko se javilo ljudi u Srbiji, ali javljaju mi se i iz Hrvatske, iz drugih zemalja u želji da pomognu da pronađem sina“, naveo je Periš.
Ponovio je da veruje policiji u Srbiji, da veruje u njihovu stručnost i da ni na koji način ne želi da utiče na njihovu istragu.

U toku generalna pretraga terena

Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije, koja učestvuje u potrazi izjavio je večeras za Tanjug da se radi generalna pretraga terena, ali da za sada nisu našli nikakav trag niti bilo šta što bi ih uputilo na to da su na pravom putu.
Jončić je rekao da će se najverovatnije sutra nastaviti sa pretragom, nakon brifinga na kojem će se izvršiti procena situacije.
Na pitanje novinara koliko je moguće da se u ovakvim uslovima neka osoba održi u životu, s obzirom na to da je noću jako hladno, pogotovu kod reke, on je rekao da, "ako je u pitanju ono o čemu se priča u medijima, onda je situacija vrlo jasna".
"Nije više reč da li se nešto održava ili ne, nego kada će taj neko biti pronađen i na kom mestu. To je glavna tema za sada i u svim medijima i to je informacija koju smo mi preliminarno dobili i koje se držimo. Radimo generalnu pretragu terena u nadi da ćemo naći bilo šta", rekao je Jončić.
On je dodao da su u komunikaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i da njima prosleđuju sve informacije od značaja.
"Za sada nismo našli nikakv trag ili bilo šta što bi upućivalo na to da smo na pravom putu", naveo je Jončić.
Istakao je da je pretraga vršena i u delu terena koji je bio nepristupačan.
"Koristili smo užad za spuštanje niz bedeme kako bismo mogli da priđemo bliže delu gde je manji deo šume koji je polupotopljen i kako nam ne bi bilo šta promaklo", naveo je Jončić.
Naglasio je da se situacija na reci menja iz sata u sat, kao i nivo vodostaja i poručio da se stalno obilaze najisturenije lokacije, "koje mogu da budu relevantne za pronalazak bilo čega".
Mladić iz Splita Matej Periš (27) nestao je u Beogradu i gubi mu se svaki trag nakon što je izašao iz kluba „Gotik“ u noći između 30. i 31. decembra.
Policija intenzivno traga za mladićem, čiji je nestanak 31. decembra u 18 sati prijavio njegov drug, a u potragu su uključeni i policijski službenici iz više organizacionih jedinica MUP-a, preneo je Tanjug..
Značka policije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SRBIJA
MUP se oglasio o nestanku mladića iz Splita
Rečna policija - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
SRBIJA
Mediji: Mladić nalik nestalom Splićaninu snimljen kako trči ulicom, zaustavlja taksi i pliva u Savi
Klub Gotik - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
REGION
Otac nestalog Splićanina stigao u Beograd, obratio se medijima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala