Nikola Rokvić – Ljubav je izvor života (video)

© SputnikNikola Rokvić i Marina Rajević
Nikola Rokvić i Marina Rajević - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
Pratite nas
Važan je ugao gledanja. Moramo sve vreme da stražarimo i pokušavamo da u svemu nađemo dobro. Lako je u svemu naći ružno, a kada nađeš dobro onda to dobro oplemeni sve – tebe, tog drugog, ceo prostor, kaže pevač Nikola Rokvić, gost novogodišnjeg izdanja emisije „Dok anđeli spavaju“.
Nikola je rođen u Beogradu i sin je poznatog folk pevača Marinka Rokvića koji je nedavno preminuo. Uprkos ogromnom bolu zbog gubitka oca, gost Marine Rajević Savić je vrlo emotivno govorio o svom odrastanju, odnosu svojih roditelja i onome što je od njih naučio, braći Marku i Dariju, muzici, karijeri, supruzi i deci, ali i životnim iskušenjima i trenutku koji je kod njega prelomio da se okrene veri.
„Ja sam čovek koji ima porodicu, decu i moja kelija je moja porodica. Tako živim i pokušavam da nađem taj neki uzani put, porodični. A što se tiče monaštva, možda jednog dana, kada izvedem svoju decu na pravi put“, kaže Rokvić.
Poslednji nastup njegov otac, čuveni Marinko Rokvić, imao je u Somboru. Pevao je sa svojim sinovima.
„Dan pred koncert moja majka je odnela njegove rezultate doktoru koji ih je pogledao i pitao: „Pa da li ovaj čovek može da hoda?“, a ona je odgovorila: „Taj čovek sutra ima koncert“. Marinko je pevao sat vremena, on je toliko sebe dao, pokušao da pokaže da mu nije ništa. Pevao je bez greške pred 10.000 ljudi i eto, sa svoja dva sina je imao poslednji koncert“, priča Nikola.
Iako je gubitak voljene osobe nemerljiv Nikola kaže da, ako se sagleda iz pravog ugla, predstavlja i svojevrstan blagoslov. Danas je, veruje, najteže njegovoj majci Slavici.
„Kada sagledam njihov život, koliko su bili tu jedno za drugo, koliko je tu i žrtve podneseno i koliko ljubavi utkano u nas i naše odrastanje, stvarno je reč o velikoj ljubavi“, ističe gost emisije „Dok anđeli spavaju“.

Večiti momak iz bloka

Za sebe kaže da je „večiti momak iz Bloka“, budući da je rođen u Bloku 45 na Novom Beogradu, a najviše voli svoju Savu i Kej. U početku je odbijao da se bavi muzikom zbog očeve prevelike prisutnosti u medijima i pažnje koju su kao porodica poznatog pevača izazivali na svakom koraku. Propevao je u osmoj godini, a iako ima dara za opersko pevanje, prevagnula je ljubav prema popularnoj muzici.
Prvi album „Oprosti mojoj mladosti“ izdao je 2006. godine i odmah doživeo veliku popularnost. Ima tri studijska albuma, od kojih su prva dva u folk duhu, a u trećem se potpuno prebacuje u pop žanr.
Pevanjem se bavi i njegov mlađi brat Marko za kojeg Nikola kaže da možda ima i lepšu boju glasa od pokojnog oca i njega samog. Markov ulazak u muzičke vode, kako navodi, nije bio jednostavan.
„Znam koliko je meni bilo teško i kakva je ta borba da izađeš iz senke oca koji je toliko popularan i poznat u narodu. Odmah na početku dolazi do poređenja – nije on toliko dobar, ne može on, njega tata gura... A Marko je imao Marinka i mene. Bilo mu je mnogo teže nego meni, ali verujem da njegovo vreme tek dolazi“, uveren je Nikola.
Pored uspešne muzičke karijere Nikola Rokvić je 2016. godine ušao je u vode informacionih tehnologija. Oženjen je Bojanom Barović, sa kojom ima dvoje dece.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala