- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Korona u Crnoj Gori: Porast od 450 odsto u protekle dve nedelje

© AP Photo / Darko VojinovicTestiranje na virus korona u Srbiji
Testiranje na virus korona u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
Pratite nas
U svim gradovima Crne Gore beleži se porast broja novozaraženih virusom korona za oko 450 odsto u odnosu na dve sedmice ranije.
U Institutu za javno zdravlje ističu da ovi podaci pokazuju da se omikron soj širi brže od ostalih sojeva i da postaje dominantan u državi, prenosi RTCG.
U IJZ napominju da pomenute brojke zahtevaju poseban oprez.
„U poslednjih sedam dana imamo 10.890 novoobolelih i najveći procenat je registrovan u starosnim grupama od 20 do 40 godina. Trenutno najveće stope incidencije su u opštinama: Cetinje, Kotor, Podgorica, Tivat i Budva. U poslednje dve sedmice u padu je i broj preminulih za oko 11 odsto, kao i broj hospitalizovanih pacijenata u kovid centrima za oko 14 odsto“, navodi se u saopštenju IJZ-a.
Kako dodaju, u narednim danima očekuju povećanje broja novoobolelih, pa apeluju na građane da predstojeće božićne praznike provedu u svojim domovima, sa porodicom, izbegavaju sve vrste okupljanja i poštuju osnovne protivepidemijske mere, posebno pravilno nošenje zaštitne maske i da se vakcinišu, posebno oni kojima je došlo vreme za treću buster dozu.
Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović saopštava nove mere protiv virusa korona - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2021
REGION
Crna Gora donela nove mere protiv korone
Kovid VMC Karaburma - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
DRUŠTVO
Upozorenje za Srbiju iz SZO: Spremite se za novi talas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala