- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bjeković: Za sve je glavni krivac Dragan Stojković

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
Pratite nas
Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković govorio je o godini za nama i kao glavnog „krivca“ za uspeh Srbije u 2021. i plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru pronašao selektora Dragana Stojkovića Piksija.
Srbija je u samom finišu meča u Lisabonu savladala Portugaliju golom Aleksandra Mitrovića i izborila direktan plasman na Mundijal 2022.
Bjeković je u razgovoru za Prvi program Radio Beograda priznao da je glavni „krivac“ upravo – Piksi.
„Pa jeste! Znate šta, uvek smo bili previše skromni, Druge smo precenjivali, a sebe potcenjivali, a preterivanje u bilo čemu je greška. Igrači koji se nalaze uz reprezentaciju, zaslužuju da dobiju izuzetan tretman. Cenjeni su u Evropi i klubovima u kojim igraju. E mi smo počeli da cenimo naše igrače kako treba, pa oni to na pravi način vraćaju selektoru, dresu i grbu koji nose, a za sve to glavni krivac je Dragan Stojković“, rekao je Bjeković.
On je pohvalio i atmosferu u redovima Orlova.
„Ko god da je bio prisutan na tom stadionu, normalno da je bio euforičan. Mi smo zajedno prošli dug put, od marta do novembra meseca. Takva reakcija je nešto sasvim spontano i normalno. Vlada izuzetna atmosfera u reprezentaciji. Ništa nije isforsirano. Nacionalni tim vode ljudi koji su prošli sve igračke i trenerske kategorije, znaju svoj posao i to rade dobro. Velika razlika u odnosu na prethodne sazive naše reprezentacije, jeste pozitivna atmosfera koja vlada i prosto izbija iz svlačionice“, dodaje Bjeković.
Selektor Srbije zagolicao je maštu javnosti, kada je nedavno na dodeli „Zlatne lopte“ FSS-a izjavio da ne sme da nam kaže šta smo sve sposobni da uradimo u Kataru.
Bjeković je otkrio šta je Piksi tačno mislio kada je to izgovorio.
„U mom prvom i jedninom intervjuu posle uspeha u Portugalu, rekao sam da u Lisabonu nismo stavili tačku, posle onoga što smo uradili. Nego zapetu. Stvarno mislim da ova reprezentacija može još mnogo. Preko 90% igrača iz sastava će igrati još sedam, osam... deset godina zajedno! Optimista sam i smatram da nas čeka lepa budućnost, ova reprezentacija može još mnogo i uverićete se u moje reči i tokom Lige Nacija i na Svetskom prvenstvu u Kataru“.
„Neki od tih mladih igrača su samo nastavili svoj prirodan put posle osvajanja evropske i svetske titule u mlađim kategorijama 2013. i 2015. godine. Njihov uspeh i svojevrstan diplomski rad sabran je u publikaciji FSS-a, promovisanoj pre nekoliko dana u Kući fudbala u Staroj Pazovi“, dodaje Bjeković.
Nekadašnji fudbaler je prokomentarisao njihov kontinuitet.
„Ti momci su sada lideri u svojim klubovima. To je godinama bio problem bilo kog drugog selektora Srbije – sastavljali su reprezentaciju od igrača koji su imali malo utakmica u svojim nogama! Od igrača koji su bili rezerve, ili čak nisu bili u planu za tim u svojim klubovima. Toga više nema i neće ga ni biti. Sada svi naši igrači igraju! Ne samo da igraju, već imaju ozbiljne uloge u timovima za koje nastupaju. E sada je od ključne važnosti, da onaj ko ih vodi dok nose dres Srbije, na najbolji mogući način to eksploatiše. Piksi to mnogo dobro zna, ume da prepozna trenutak. Igrači su sve shvatili i znaju s kim imaju posla, pa sve funkcioniše kako treba“.
Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, imao je jasnu poruku za sve ljubitelje fudbala i reprezentacije.
„Verujte u reprezentaciju, verujte u ove momke koji sa velikim ponosom nose dres reprezentacije Srbije. I vašim slušaocima i našim reprezentativcima želim puno uspeha u 2022. godini!“.
Fudbaleri Srbije proslavljaju gol Tadića protiv Portugalije - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
SPORT
„Vraćam ti se, rode moj!“ – spektakl u svlačionici heroja Srbije /video/
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
SPORT
Lisabon je video ko je Aleksandar Veliki! /video/
Srpski napadač Aleksandar Mitrović proslavlja gol protiv Portugalije - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
SPORT
Mitrović ogrnut srpskom zastavom izašao iz svlačionice i napravio feštu na „Da Lužu“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala