- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bivši savetnik Pentagona: Putin vidi Bajdenovu slabost

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPutin i Bajden
Putin i Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
Pratite nas
Nakon spoljnopolitičkih neuspeha tima američkog lidera Džoa Bajdena predsednik Rusije Vladimir Putin gradi odnose sa administracijom Bele kuće sa pozicije sile, rekao je bivši savetnik Donalda Trampa za odbranu Kori Mils.
Gostujući u emisiji na televiziji „Foks njuz“, voditelj je upitao eksperta da li je primetna razlika u odnosima Rusije i SAD tokom Bajdenovog i Trampovog mandata.
„Razlika definitivno postoji. Svi su videli da je Bajden slab. U Rusiji su videli kako se završio Avganistan. Vide kako predsednik postupa u situaciji sa Tajvanom i kontinentalnom Kinom“, precizirao je Mils.
Prema njegovom mišljenju, promašaji američke vlasti su toliki da „slabost“ Bajdenove administracije vide ne samo u Rusiji, nego i u Kini i Iranu. Mils zaključuje da to protivnici SAD aktivno koriste.
Ruski i američki lideri Vladimir Putin i Džo Bajden razgovarali su telefonom 30. decembra, drugi put u mesecu. Kako je saopštio Kremlj, Bajden je zapretio „sankcijama velikih razmera“ zbog situacije sa Ukrajinom. Ruski lider je odgovorio da bi to bila velika greška, jer u tom slučaju može uslediti potpuni prekid odnosa.
Samit Putin-Bajden u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
RUSIJA
„Putin deluje sa pozicije sile“: Kako zapadni mediji izveštavaju o razgovoru Putina i Bajdena
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala