- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski biser se obrukao, pa „zapalio“ dvoranu /video/

© AP Photo / Sue OgrockiAleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2022
Pratite nas
Aleksej Pokuševski, košarkaš Oklahome Siti Tander, u porazu od Dalasa odigrao je dobru utakmicu u kojoj je imao smešnu sekvencu. Poku je u prvoj četvrtini udario je blokadu, pa promašio zakucavanje, zatim je ukrao loptu i u kontri zakucao - sve u roku od deset sekundi.
Igrala se prva četvrtina kada je mladi srpski košarkaš izmamio osmehe navijača u dvorani, ali i onih kraj malih ekrana.
Pokuševski je zahvaljujući velikom rasponu ruku uspeo da blokira šut za tri poena i odmah je počeo da trči u kontru. Saigrač Džoš Gidi ga je video i dobacio mu loptu.
Poku je bio u takozvanoj „jedan na nula“ kontri, želeo da je iza leđa zakucao i zaustavio ga je obruč. Zbog ovog poteza naći će se verovatno u popularnoj emisiji Šekila O’Nila koja se bavi smešnim stvarima na terenu.
Ipak, 20-godišnji srpski košarkaš pokazao je karakter samo nekoliko sekundi kasnije jer ga blamaža nije omela. Vratio se iz kontre, ukrao loptu i zatim uspeo ono što nije iz prvog pokušaja - zakucao. Pogledajte.
Pokuševski se prvi put u sezoni našao u ulozi startera i bio je solidan. Na terenu je proveo 28 minuta i meč je završio sa devet poena, pet skokova i asistencijom.
Na drugoj strani Boban Marjanović nije igrao, dok je utakmicu, uprkos porazu Oklahome, obeležio ’ruki’ Tandera Džoš Gidi, koji je postao najmlađi košarkaš koji je upisao tripl.dabl (17 poena, 13 skokova, 14 asistencija).
Kod Dalasa svoje veče nije imao ni Luka Dončić (14 poena i 10 skokova), ali je Dalas odigrao dobru timsku košarku i zasluženo je slavio.
Od preostalih utakmica izdvaja se partija Džejlena Brauna u pobedi Bostona protiv Orlanda. Krilni košarkaš Seltiksa postigao je 50 poena i uz to je imao 11 skokova.

NBA, rezultati, nedelja na ponedeljak:

Boston - Orlando 116:111pp
Klivlend - Indijana 108:104
Sakramento - Majami 115:113
Šarlot - Finiks 99:133
Oklahoma - Dalas 86:95
LA Lejkers - Minesota 108:103
Standings provided by SofaScore LiveScore
„Gde ste vi, gospodo? Sve zastave moraju da se ujedine – za Srbiju!“ /video/
Ništa nije nemoguće – najbolje od košarke u 2021. /video/
Jokić je rečenicom objasnio razliku Srbije i Amerike /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala