- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Ubica“ aviona ozbiljna pretnja: Američki pukovnik ocenio efikasnost ruske rakete R-37

CC BY 4.0 / Vitaly V. Kuzmin - http://vitalykuzmin.net/?q=node/524 / Raketa vazduh-vazduh R-37 RVV-BD
Raketa vazduh-vazduh R-37 RVV-BD - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
Pratite nas
Ruska raketa R-37 predviđena je za uništavanje bombardera, izviđačkih aviona i vazdušnih tankera, stoga predstavlja ozbiljnu pretnju za američke vazduhoplovne snage, piše direktor programa za procene vojnog potencijala Instituta za aero-kosmička istraživanja „Mičel“, penzionisani američki pukovnik Mark Ganzinger.

„Ruska i kineska protivvazduhoplovna odbrana postaju sve mobilnije, a njihov domet se stalno povećava“, piše ekspert u istraživanju za Institut „Mičel“.

Ganzinger podseća da su Rusija i Kina u poslednjih 30 godina značajno poboljšale svoje odbrambene sisteme, te da Amerika sada može „izgubiti prednost“.
Prema njegovim rečima, lovci koji su deo integrisanog sistema PVO i koji su u stanju da uništavaju američke avione su ruske letelice Su-35, Su-57 i MiG-35, kao i kineske J-20 i J-31.
Posebnu pažnju ekspert je skrenuo na savremene radarske sisteme koji jasno prepoznaju pretnju i pravovremeno šalju signale lansirnim sistemima.

Pukovnik je takođe pohvalio rusku i kinesku protivvazduhoplovnu avijaciju, a posebno je obratio pažnju na ruske i kineske rakete – R-37 i PL-21, „predviđene za uništavanje skupe avijacije poput izviđačkih aviona, avione za dopunu goriva i bombardera“.

R-37 je ruska raketa klase „vazduh-vazduh“ dugog dometa. Njima su naoružani lovci-presretači MiG-31BM.
Hipersonična raketa - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2020
Šta sve može ruska raketa vazduh-vazduh R-37M /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala