- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Skandal u Irskoj: Opozicija ne kritikuje dovoljno Putina

© AFP 2023 / PETER MUHLYZastava Evropske unije koje se vijori pored spomenika Džejmsu Larkinu u dablinu, Irska
Zastava Evropske unije koje se vijori pored spomenika Džejmsu Larkinu u dablinu, Irska - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
Pratite nas
Premijer Irske Mihol Martin oštro je kritikovao opozicionu partiju Šin Fejn i njenog predsednika Meri Lu Mekdonald jer, navodno, podržavaju Rusiju i predsednika Vladimira Putina.
"Iznenađuje što su, govoreći u parlamentu, pred Evropskim savetom, članovi Šin Fejna oćutali nagomilavanje ruskih trupa velikih razmera na granici sa Ukrajinom", citirao je Martina "Iriš tajms".
Premijer je nazvao neobičnim, to što članovi Šin Fejna poslednjih godina nikada nisu kritikovali Rusiju. Po njegovom mišljenju, partija je "u dubini duše protiv EU".
Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici sumnjiče Rusiju da priprema navodnu „invaziju“ na Ukrajinu i prete neviđenim sankcijama ako se sprovedu planovi koji joj se pripisuju. Američki Stejt department saopštio je ranije da je američki državni sekretar Entoni Blinken razgovarao telefonom sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim o načinima za mirno rešavanje sukoba na istoku Ukrajine, kao i o predstojećim diplomatskim kontaktima sa Rusijom.
Rusija je više puta negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i ne namerava nikoga da napada, a da se izjave o „ruskoj agresiji” koriste kao izgovor kako bi se više vojne tehnike NATO-a razmestilo u blizini ruske granice. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ranije je napomenulo da su izjave Zapada o „ruskoj agresiji“ i mogućnosti da se Kijevu pomogne da se odbrani od nje smešne i opasne.
Ukrajinski graničari u blizini ukrajinsko-ruske granice - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
RUSIJA
Ukrajina demantovala koncentrisanje ruskih trupa na granici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala