- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kućni ljubimci postaju ozbiljan biznis u Srbiji: 4.000 evra za pomeranca

CC0 / Pixabay / Pas rase pomeranac
Pas rase pomeranac - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
Pratite nas
Prodaja kućnih ljubimaca postaje sve unosniji biznis, što pokazuju i cene oglašene na sajtovima koji se bave prodajom pasa.
Tako, na jednom od sajtova, najviše je oglasa za rasu pomeranac, koja je sad najpopularnija, ali i najprofitabilnija za uzgajivače.
Mali beli pas, koji ne dolazi isključivo u beloj boji, košta i do 4.000 evra. Sličan pas, u istoj odgajivačnici, može se pazariti i za 3.000 evra. Dakle, Mia, kako su je nazvali, košta 4.000, Lili 3.000, koliko i Sara, dok u krem boji ovaj pas košta 1.100 evra i nema ime, ali je moguća njegova dostava širom sveta.
Kako prenosi portal „Dnevnik“, taj sajt je prošlog meseca posetilo 8.229 korisnika.
„Izuzetno visok kvalitet, debele šape, potpuno tupa njuška i gusta poddlaka i dlaka. Tedi ber tip idealan za šišanje na ‘bu’ frizuru. Uz psa dobijate kompletnu dokumentaciju — mikročip, pasoš, FCI pedigre. Pre preuzimanja moguć je kompletan veterinarski pregled veterinarskog stručnjaka u prisustvu mušterije. Takođe, dobijate i poklon paket u kome se nalazi sve što vam je potrebno za početak — paket hrane, činijice za hranu i vodu, četka za dlaku, igračkice… Štene je slobodno za rezervaciju. Preuzimanje oko Nove godine. Moguća dostava širom sveta“, stoji u opisu kučeta na sajtu odgajivačnice.
CC0 / Pixabay / Štene labradora
Štene labradora - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
Štene labradora
Na istom sajtu, može se kupiti i štene francuskog buldoga staro 2,5 meseca za 1.200 evra, kao i mini bul, koji je sve popularniji. Ši cu se nudi za svega 100 evra.
I labrador retriveri koji su nekad zauzimali tron najpopularnijeg i najtraženijeg ljubimca, sada su u ponudi za 100 evra, čistokrvno štene, ali bez papira. Papiri, odnosno rodoslov, ljubimcima danas učetvorostručuju cenu, iako su oni zapravo samo značajni odgajivačima, odnosno ljudima koji od tog posla žive ili onima koji žele da vode psa po izložbama.

Mali tartufar

Još jedna rasa koja je u zenitu popularnosti je i lagoto romanjolo ili mali tartufar. Na sajtu se može videti u rubrici cena da piše „po dogovoru“. Cene štenaca ove rase kreću se od 350 do 700 evra, pa i više, ako je pas već istreniran da ide u lov na skupe pečurke.
U oglasu piše da je ženka stara pola godine, radila je beli, a sada se vodi u crni zimski tartuf.
CC0 / Pixabay / Lagoto romanjolo — lovac na tartufe
Lagoto romanjolo — lovac na tartufe - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
Lagoto romanjolo — lovac na tartufe
„Pas je od radnih roditelja izuzetno vredan i karakteran, spremna za predstojeće sezone lova, moguća provera na terenu“, piše u oglasu za prodaju lagoto romanjola.
Da nisu skupi samo mali psi, odnosno male rase, govore i cene dobermana, koje se kreću od 500 evra pa na više, sa papirima.

Najskuplji na svetu

Zlatni tibetanski mastif je simbol prestiža i važi za najskupljeg psa na svetu, a cena mu ide i do vrtoglava dva miliona dolara.
Rekord za najskuplje prodatog psa svih vremena drži baš tibetanski mastif. Pre nekoliko godina, štene zlatnog tibetanskog mastifa prodato je za neverovatnih 1,9 miliona dolara.
Štene je imalo godinu dana, bilo je visine 80 centimetara i težine čak 90 kilograma, a kupio ga je jedan Kinez.
Mačka u krevetu - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
DRUŠTVO
U Novom Sadu cveta novi biznis, otvaraju se hoteli za mačke
Ulični psi - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2021
SRBIJA
Psi lutalice u Beogradu dobijaće hranu preko automata /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala