- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Dušan Svilar otkriva kog lapsusa na sceni se najviše plaši | Orbita kulture

© Sputnik / Aleksandar MilačićDušan Svilar, pevač
Dušan Svilar, pevač  - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
Pratite nas
U Sputnjikovom studiju u prazničnoj atmosferi – gost je pevač Dušan Svilar.
„Kada se peva himna uvek postoji trema, to je velika odgovornost. Neretko se izvođačima dešava da prosto zaborave deo teksta, bez obzira na to što smo je pevali milion puta i što je svi znamo napamet. Pevati himnu jeste jedna od najvećih časti koju može da dobije jedan muzičar“, kaže pevač Dušan Svilar.
Dijapazon repertoara jednog od trenutno najboljih tenora sa ovih prostora je veliki – od Zdravka Čolića i Kemala Montena, preko tradicionalnih, izvornih pesama do operskih arija. Ipak, u poslednje vreme, Dušan Svilar se intenzivno bavi mjuziklom, a nedavno je postao i stalni član ansambla Pozorišta na Terazijama, gde igra naslovnu ulogu u „Fantomu iz opere“.
U prazničnom izdanju emisije „Orbita kulture“ Svilar otkriva detalje nove pesme koju spremaju on i Momčilo Bajagić Bajaga, šta privatno najradije sluša od muzike, ali i kakav je osećaj kada te vanredno stanje izazvano pandemijom koronavirusa zatekne daleko od domovine.
Emisiju vodi Maša Radović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala