- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Umesto čestitke za Novu godinu: Nove pesme „Riblje čorbe“ premijerno u „Orbiti kulture“

Orbita kulture, 1.1.2022.
Pratite nas
U novogodišnjoj emisiji „Orbita kulture“ neki od najznačajnijih srpskih muzičara, uz pesme, smeh i aplauze čestitaju nastupajuću godinu sa osvrtom na prošlu, ali i zagledani u 2022. sa mnogo novog optimizma.
Među gostima Sputnjika su legendarni rokeri Momčilo Bajagić Bajaga i Zvonimir Đukić Đule koji u Sputnjikovom studiju sviraju uživo neke od svojih najvećih hitova.
U „Orbiti kulture“ premijerno preslušavamo i nove pesme „Riblje čorbe“, uz nezaobilazan razgovor sa Borom koji je, u jednom od poslednjih decembarskih dana, ugostio ekipu Sputnjika u studiju gde se privodi kraju Čorbin novi album.
Sa nama je i član ansambla Pozorišta na Terazijama Dušan Svilar, koji osim što nam otkriva koliko je zahtevno glumiti i pevati u mjuziklu kakav je „Fantom iz opere“, uživo peva jedan od jugoslovenskih pop evergrina.
A jedan od najpoznatijih srpskih džez pijanista Aleksandar Jovanović Šljuka u novogodišnjoj emisiji otkriva zašto je morao da napiše čoček za Čika Koriju, kao i kada je prvi put shvatio da je slavnom Amerikancu naša muzika – u krvi.
Orbita kulture“ prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.
U želji da afirmiše prave vrednosti, ostaje verna sopstvenom sloganu koji glasi: „Kada ima kulture, niko ne primećuje, a kada je nema — primete svi“.
Sputnjikovu „Orbitu kulture“ uređuje Dejana Vuković, a emituje se svake subote u 10.00 na talasima Radija Studio B.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala