- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola je rekao sebi: Molim te, osvoji ovaj poen

© AP Photo / Rick RycroftNikola Ćaćić i Filip Krajinović
Nikola Ćaćić i Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2022
Pratite nas
Srpski teniseri savladali su selekciju Norvešku, a nakon pobede istakli su da su zadovoljni što su doneli slavlje našoj zemlji.
Filip Krajinović, Dušan Lajović i Nikola Ćaćić, predvođeni Ivan Sabanovom, selektorom, uspeli su da obezbede pobedu na ATP kupu protiv Norveške.
Iako u timu nema Novaka Đokovića, srpski tim uspeo je posle dve pobede i jednog poraza da savladaju protivnika.
Slavio je Filip Krajinović u singlu, a takođe i u dublu sa Nikolom Ćaćićem, dok Dušan Lajović nije uspeo da pobedi Kaspera Ruda.
“Da, veoma uzbudljiv dan. Prvi meč bio je zaista, stvarno kvalitetan, od Filipa. On je
igrao stvarno dobro. Dobro je servirao. Imali smo taj jedan bod. Onda je Duci igrao dobar meč. Možda ne od početka, ali na kraju je bilo 50/50. Tako da mislim da se on dobro borio i da je njegova igra bila na visokom nivou. Onda je dubl bio veoma važan za nas da pobedimo taj meč, a Nikola je najiskusniji, ima najviše iskustva. To je pokazao na terenu. On je bio je taj koji je vodio. Filip je takođe igrao veoma dobro. Da, na kraju smo pobedili i veoma smo srećni“, analizirao je selektor Sabanov.
Pobednički poen doneli su Krajinović i Ćaćić u dublu, a Nikola je opisao šta mu je prolazilo kroz glavu tokom meč lopte.
“Molim te, osvoji ovaj poen ili nemoj da izgubite ovaj poen. Ne znam. Zapravo, spasili smo dve meč lopte pre poslednje. Mučio sam se sa servisom, rekao bih, ceo drugi set. Samo sam razmišljao o svom servisu ,neka bude dobro. Kada poen počne, znao sam da moram biti dobar u reliju, a ja sam ostao. Nekako smo posle tog meča osvojili bod“, srećan je bio Ćaćić.
Krajinović se posebno istakao jer je doneo bod i u singl i u dubl meču.
“Rekao bih da mi je to bio prvi put pobedio u singlu i dublu istog dana. Ali, bio je dug dan za mene. Srećan sam što smo pobedili. Pobedili smo Norvešku, oni su veoma dobar tim, imaju Kaspera koji je broj osam. Tako da smo veoma srećni što je sve prošlo dobro danas. Dubl, možda nismo odigrali najbolji meč, ali dobro je što smo pobedili. I, da, veoma smo uzbuđeni zbog igranja protiv Čilea“, istakao je Krajinović.
Filip nije do poslednjeg momenta znao da će igrati meč.
“Da budem iskren, nisam znao da ću i ja igrati dubl. Odlučili smo u poslednjem trenutku“, otkrio je Filip.
Lajović nije uspeo da savlada Kaspera Ruda, ali je pobeda tima nadomestila njegov poraz.
“Dobra stvar u timskom takmičenju je što na kraju dana slavimo kao tim. Nažalost, nisam uspeo da donesem pobedu u singlu, ali momci su odradili svoj posao. Vratili smo se na nulu i spremamo se za sledeći meč. Mislim, dubl je bio zaista dobar meč. Momci su se zaista borili. Oni su počeli sa brejkom, što nikad nije lako u dublu“, istakao je Lajović.
Nikola Ćaćić i Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2022
SPORT
Nema Đokovića, nema problema – pobeda Srbije na startu ATP kupa!
Matej Sabanov i Dušan Lajović na ATP kupu - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2022
SPORT
Srbiji nije pomoglo ni čudo u Sidneju /video/
Španski teniser Roberto Bautista Agut na ATP kupu 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2022
SPORT
Nadal nije bio potreban – Španija furiozna u grupi Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala